MAJKA SE POSVAĐALA SA KĆERKOM, JER ODBIJA ČUVATI UNUKE: LJUDI JE PODRŽAVAJU

Zanimljivosti

Jedna baka je na Redditu izrazila frustraciju jer njezina kći pretpostavlja da će čuvati njezinu djecu samo zbog toga što su joj unuci.

Moja kći je samohrana majka. Radi cijelu sedmicu i djecu vodi u vrtić, gdje ostvaruje pravo na povoljniju cijenu. Počela je raditi vikendima kako bi zaradila dodatni novac i nekako je očekivala da ću onda ja čuvati djecu samo zato što sam im baka – napisala je.
Problem je u tome što i baka radi cijelu sedmicu i želi vikende za sebe.

Užasno sam iscrpljena i sve što vikendima želim je družiti se sa svojim psima. Nemam više energije trčati oko male djece. I sama sam imala četvero djece i odradila sam svoje – dodala je.
Drugi članovi obitelji rekli su joj da je njezin posao pomoći, što ju je razljutilo.

Zaista nema nikoga drugog u obitelji dovoljno odgovornog da preuzme tu ulogu, pa odgovornost pada na mene. Osjećam se kao da sam sebična – zaključila je pa upitala druge griješi li.

Odgovori su uglavnom na njenoj strani.

To je smiješno. Kći te nije ni pitala. Nema pravo na to. Niko s punim radnim vremenom ne bi besplatno čuvao malu djecu na svoje jedine slobodne dane u sedmici – kaže jedna osoba.
Vaš posao bio je odgojiti svoju djecu. To ste obavili. Zadatak vaše kćeri je da odgaja svoju djecu, a ne vaš. Svaki put kad ponudite čuvati djecu, to treba shvatiti kao uslugu, a ne kao obavezu – smatra druga.
Neki su joj savjetovali da pokuša naći kompromis.

Možda ste završili s odgojem svoje kćeri, ali i dalje ste joj majka. Ponudite joj smjernice i pomoć u pronalaženju rješenja – navodi treća osoba.

hayat.ba