JENNIFER ANISTON GODINAMA IMA PROBLEMA SA SPAVANJEM: ŠTO VIŠE BRINEŠ, TEŽE JE ZASPATI

Zanimljivosti

Jennifer Aniston godinama ima problema sa spavanjem – od nesanice preko mjesečarenja do tjeskobe u snu. Otkrila je to ekskluzivno za časopis People.

Mislim da je to počelo negdje u mojim 30-ima ili čak ranije, ali jednostavno ne primjećujete posljedice nedostatka sna dok ste mladi. Tada sam to prihvatila, a onda odjednom shvatila da to utječe na moj dan, rad, funkcioniranje i izgled – rekla je.
Ispričala je da je satima pokušavala zaspati.

I što sam više brinula o tome, to je bilo teže zaspati – pojadala se.
Zvijezda Prijatelja je i mjesečarila, ali je prestala.

Znalo se da to radim. Probudili bi me alarmi u kući koje sam uključivala kad bih išla u krevet. I mislim da to više ne radim jer nisam neispavana kao u toj fazi – dodala je.

53-godišnjakinja je dugo odgađala potražiti liječničku pomoć. Mislila je da problemi sa spavanjem nisu toliko bitni. No prije par godina shvatila je da mora naći rješenje za nesanicu.

To je postalo nešto s čime sam se stvarno mučila i borila. Za zdravlje je potrebno pravilno se hraniti, vježbati i spavati. A ako ne spavate dovoljno, nećete imati snage za vježbanje, kao ni donositi prave izbore po pitanju prehrane – shvatila je.
Na koncu je dobila pomoć liječnika i svima savjetuje da je što prije potraže. Danas se prije spavanja opušta, isteže ili radi jogu i ne koristi mobitel. Također se trudi svake večeri leći u isto vrijeme, što je, priznaje, ponekad teško. Ali jedne stvari se ne želi odreći.

Spavam sa svoja tri psa u krevetu. To mi je previše ugodno – rekla je uz smijeh.

hayat.ba