Mladenci iz Leskovca ZAHTEVALI koverte sa novcem umesto poklona: Kada su ih otvorili, usledio je ŠOK

Zanimljivosti

Mladenci iz Leskovca ZAHTEVALI koverte sa novcem umesto poklona: Kada su ih otvorili, usledio je ŠOK

Jedna stara izreka kaže da se poklonu u zube ne gleda, međutim, kada je reč o venčanjima i poklonima za mladence često se dešava da oni pre veselja svojim gostima naglase šta žele da im se donese kako im se ne bi gomilali nepotrebni pokloni.

Neki smatraju da to nije u redu i da svako kupi i donese ono što može, dok je drugima to olakšavajuća okolnost kako ne bi razmišljali o tome šta je novopečenim mladencima potrebno za zajednički život, a šta ne.

Ipak, većina mladenaca smatra da je najbolji poklon novac te da oni njime mogu i da kupe ono što im je zaista potrebno, ili da ga iskorite na pametan način. Tako je jedan mladi bračni par iz Leskovca odlučio da svojim gostima pre venčanja saopšti da je najbolje da im na poklon donesu koverte sa parama.

Uz to oni su komšiluku objašnjavali zbog čega misle da je novac najbolji poklon za veselje.

– Mi tim parama možemo da platimo bar restoran, odelo, iznajmljivanje venčanice, a uređajima i belom tehnikom ne možemo ništa. Jedino da preprodajemo te poklone, jer smo kuću odavno opremili – pričali su mladenci.

Međutim, ovaj njihov stav je razbesneo mnoge rođake, pa i komšiluk koji su zbog svoje ljutnje došli na jednu ideju – da im donesu prazne koverte na svadbu. Kako su komšije pričale na svadbi je na samom ulazu stajala kutija u kojoj gosti treba da ubace koverte. Mladenci bili odmah pored nje i čekali goste da se fotografišu.

– Pažljivo su posmatrali ko ubacuje kovertu, a ko je doneo poklon. Bilo je dosta zvanica sa kovertama – pičala je jedna komšika, koja je bila gost na svadbi.

I sve bi bilo idealno i mladenci bi bili zadovoljni i ostvarili bi svoje planove da je u svim tim kovertama zaista bio novac. Susedi su posle veselja proširili priču o dogovoru sa praznim kovertama, tačnije kovertama u kojima su gosti stavili papirne maramice na kojima su hemijskom olovkom napisali “100 evra”, “50” evra.

– Naredno jutro posle svadbe mladenci su bili besni kada su otvarali koverte, kuća se orila. Kažu da je bar dvadesetak koverata bilo prazno ili sa papirnim maramicama.

Došli, najeli se i napili se i doneli maramice – pa, sramota, pričali su u kući. Svojim parama su plaćali troškove veselja, a nisu stigli ni na putovnje na koje su planirali da odu ako im pretekne neki evro – prepričavala je prva komšinica novopečenog para. (objektiv.rs)