Pastor izjavio da žene koje nose kratke hlače zaslužuju biti silovane

Zanimljivosti

Pastor iz Sjeverne Karoline ocrnjen je zbog svojih stavova u propovijedi. Žene, djevojke koje nose kratke hlače zaslužuju biti silovane, smatra on, navodeći da bi pustio silovatelja jer “muškarac je muškarac”, piše New York Post.

Bobby Leonard, u klipu koji je nedavno postao viralan, govori svojoj publici o tome koliko ženskog svijeta nosi kratke hlače, a ne haljine ili hlače.

“Više je žena u kratkim hlačama nego žena u haljinama i hlačama zajedno. Govorio sam, a nisam rekao već dugo, jeste spremni, kažem, ako se tako oblačite i budete silovani, a ja sam u poroti, njega bih oslobodio. Ne sviđa vam se? Ali sam u pravu. U pravu sam, jer je muškarac muškarac”, rekao je Bobby Leonard.

Snimka je pogledana nekoliko milijuna puta, a mnogi su na društvenim mrežama njegove riječi nazvali opasnima, gnusnima i sramotnima.

Julie Royce, novinarka, podijelila je poruku ovog pastora kako bi podigla svijest.

“Da, čovjek je čovjek, a ne životinja. I on je odgovoran kontrolirati sebe. Bobby Leonard treba podnijeti ostavku. Ne mogu vjerovati da ijedan pastor može ovako nešto pomisliti, a kamoli izgovoriti naglas pred svojom zajednicom.”

U srijedu navečer ispred njegove crkve, na ploči s objavom događaja, izvješena je isprika.

“Žao mi je zbog boli koju sam prouzročio, pogriješio sam.”

novizivot.net