KORA OD BANANE MOŽE IMATI VIŠESTRUKE KORISTI

Zdravlje

Osim što je izuzetno zdrava i hranljiva, kora od banane pomaže sobnim biljkama da rastu, a može se iskoristiti i u službi ljepote.

Mekša stopala

Jednostavan praktičan trik s korom od banane može učiniti čuda za gruba stopala, jer su banane sjajne za pedikir – aminokiseline i vitamini koji se nalaze u ovom voću omekšavaće kožu.

Takođe, banane se veoma efikasno bore i sa stopalima koja svrbe i stvaraju nelagodnost, naročito u ljetnjem periodu.

Kako se radi pedikir sa bananom?

Vrlo jednostavno! Potrebno je da nekoliko dana uzastopno utrljavate unutrašnju stranu kore od banane na problematična mjesta na stopalima. Potom stopala isperite mlakom vodom ili ih držite potopljena u lavoru s toplom vodom, a za još bolje rezultate možete u vodi razmutiti i malo praška za pecivo.

Manje vidljivi podočnjaci

Mnogi proizvodi koji se koriste za njegu kože u predjelu oko očiju, prave se upravo od bananine kore. Poznato je da su banane odlične za njegu osjetljive i nadute kože, i da zahvaljujući hidratantnim svojstvima daju koži neophodnu vlagu i glatkoću.

Takođe, vrlo učinkovito se bore sa tamnim mrljama na licu i sitnim ožiljcima.

Kako koristiti koru od banane u službi ljepote?

Koru od banane stavite na svoje lice ispod očiju i ostavite da djeluje oko 15 minuta, što će biti dovoljno da ublaži nadutosti i podočnjake na toj regiji.

Poliranje obuće

Pored beauty savjeta, evo i jedan praktični, kada je kora od banane u pitanju. Naime, sa njom možete umjesto klasičnih krema ispolirati obuću. Zahvaljujući bananinoj kori, nećete koristiti kreme za cipele koje imaju jak miris i koje mogu da ostave tragove na odjeći.

Poliranje obuće korom od banane je potpuno prirodan način njege kožne obuće, kao i svih lakovanih detalja.

Kako ispolirati obuću korom od banane?

Unutrašnju stranu kore utrljajte na površinu cipele ili čizme, i za tili čas pojaviće se nevjerovatan sjaj. Upotrijebite potom meku krpu kako biste uklonili tragove kore. Ipak, preporučuje se da za bolje rezultate koristite malo zreliju bananu.

hayat.ba