OVO SU PRVE FOTOGRAFIJE NESREĆE U KOJOJ JE POVRIJEĐEN LJALJIĆ: AUTOMOBIL PROBIO OGRADU I SLETIO SA PUTA

Region

OVO SU PRVE FOTOGRAFIJE NESREĆE U KOJOJ JE POVRIJEĐEN LJALJIĆ: AUTOMOBIL PROBIO OGRADU I SLETIO SA PUTA

Na autoputu u visini kod Ražnja jutors oko 9 sati došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđen Rasim Ljajić, bivši potpredsjednik Vlade Srbije, a vozač koji se nalazio sa njim u automobilu Bogdan Gogić, predsjednik IO SDPS, podlegao je zadobijenim povredama na licu mjesta.

Kako piše Nova.rs., automobil marke „Škoda superb“ sletilo je s puta, probilo zaštitnu ogradu i prevrnulo se na krov. Na licu mjesta uviđaj je i dalje u toku, a prisutni su i vatrogasci. Ljajić je zbrinut jutros u 10:15 sati u Univerzitetskom kliničkom centru sa teškim tjelesnim povredama, ali nije životno ugrožen, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić.

Ono što je vidljivo bilo na prijemu su povrede grudnog koša. Njegovo opće dobro stanje je prihvatljivo. Stabilno je, dobrog pritiska, dobrih hemodinamskih parametara, svjestan. Sprovodimo dalju dijagnostiku – izjavio je Perišić na konferneciji za medije.

Ljajić je zadobio serijski prelom rebara, tri rebra, za sada bez povrede plućnog parenhima. Zadobio je i prelom bočnih nastavaka pršljanskih tijela u lumbalnom dijelu kičme, bez oštećenja spinalnog kanala, zatim prelom bočnih masa vratnog pršljanskog tijela, bez oštećenja spinalog kanala, kao i prelom lopatične kosti. Ljajić, prema nezvaničnim informacijama Nove.rs., ima malu tačkicu na mozgu, a u ovom trenutku ni rengenolog ne može da definiše da li je u pitanju krvni sud ili malo krvarenje.

hayat.ba