Ruska TV zbog “sporne” reklame prekinula njemački derbi u 13. minuti

Svijet

Ruska TV zbog “sporne” reklame prekinula njemački derbi u 13. minuti

Do iznenadnog prekida susreta došlo je u 13. minuti susreta. Komentator Igor Kytmanov je rekao da se prijenos neće nastaviti

Riječ je o subotnjem okršaju Borussije i RB Leipziga u Dortmundu. Taj je ogled televizijski emitiran diljem svijeta, a gledatelji na ruskom Matc TV-u ostali su uskraćeni za prijenos zbog reklame koja se, očito, Rusima nije svidjela.

Do iznenadnog prekida susreta došlo je u 13. minuti susreta. Komentator Igor Kytmanov je rekao da se prijenos neće nastaviti uz obrazloženje:

“Nažalost, moramo prekinuti prijenos iz razloga koji su izvan naše kontrole. Kako se smatra, sport se ne smije miješati s politikom, ali Bundesliga to, nažalost, ne prati.”

Sporne su navodno bile reklame na kojima se daje podrška Ukrajini, te se poziva na prekid rata u zemlji koju je Rusija napala još 24. februara.

Zanimljivo je kako su antiratne poruke prikazane i na utakmici u Freiburgu gdje je istoimeni domaćin igrao protiv moćnog Bayerna, ali Rusi taj prijenos nisu prekinuli, a antiratne poruke i podrška Ukrajini su cenzurirani.

Sam okršaj u Dortmundu inače je završio 4:1 pobjedom RB Leipziga.

fokus.ba