“Zabranio je mojoj majci da bude na mom POROĐAJU”: Ispovest trudnice šokirala sve – razlog je BIZARAN

Zanimljivosti

“Zabranio je mojoj majci da bude na mom POROĐAJU”: Ispovest trudnice šokirala sve – razlog je BIZARAN

Jedna 23-godišnja trudnica se na društvenoj mreži zapitala da li je pogrešila u vezi sa svojom odlukom. Ona je poželela da njena majka prisustvuje njenom porođaju, budući da je po zanimanju babica.

Otac njene bebe pak misli da bi njena majka na porođaju “upropastila njihov poseban trenutak” i ljubomoran je na samo taštino prisustvo tom činu.

Stotine ljudi osudilo je budućeg oca, nakon što je zahtevao da njegova tašta ne prisustvuje porođaju njegove supruge. Pratioci su skočili u odbranu trudnice, nakon što je pitala da li je pogrešila što je želela majku na kućnom porođaju, uprkos prigovorima svoga partnera.

U dugačkom postu, buduća mama je objasnila da je trudna 38 nedelja, da planira porođaj kod kuće i da se poslednjih nekoliko meseci svađa sa 22-godišnjim suprugom.

– Večeras smo imali još jednu svađu oko toga, izazvanu činjenicom da cela porodica moga muža ima Kovid, pa niko neće moći da dođe nekoliko narednih nedelja. U njegovim očima on nema apsolutno nikog od njegove porodice pored sebe, dok navodno ja uživam ovoliku podršku moje mame – požalila se ova mlada žena.

Ona je dalje objasnila da su ona i njena mama, koja živi u inostranstvu, veoma bliske i da joj mama dolazi u posetu. Cilj dolaska je da podrži ćerku tokom porođaja, tim više jer se godinama zbog korone nisu ni videle. Dodala je da apsolutno želi podršku svoje mame zbog porođaja u kućnim uslovima i zbog same emotivne podrške.

– Nisam sigurna koliko bi se moj muž snašao sam u celoj situaciji, budući da je još mlađi od mene. Zajedno smo tek nešto više od godinu dana. Iako ga volim, ne znam koliko će mi zapravo pomoći kada dobijem kontrakcije. Moja mama je pak potpuno obučena babica i izuzetno je korisno da bude uz mene, ukoliko nešto ne daj bože krene po zlu. Moj suprug nema uopšte iskustva o porođaju i brinem se kako će reagovati na krv i sve ostalo – uplašeno je navela ova buduća mama.

Budući tata, međutim, misli da bi trebalo da bude dovoljna podrška svojoj ženi i plaši se da će baka zauzeti njegovo mesto i “gurnuti ga s’ puta”.

– Odlučila sam da napravimo kompromis, u smislu da moja mama bude sve vreme tu, sem baš u samom trenutku kada beba bude dolazila na svet. Tako da bi to svakako bio samo naš trenutak. Ipak, suprug ni na to nije pristao, što me je posebno ganulo i povredilo. Oduvek sam mislila, da budući da žena rađa bebu, da ona ima pravo da bira na koji način će tu bebu roditi i ko će sve biti prisutan toga trenutka. Jasno mi je da se moj suprug pomalo oseća odbačeno, ali ovo nije situacija u kojoj bi trebalo da budemo sebični – istakla je žena.

Par se na kraju dogovorio da u kući pored porodiljine mame, budu još dve babice, prenosi Republika.

Korisnici društvene mreže bili su zapanjeni ponašanjem muškarca i oštro su ga osudili.

– Zaprepašćen sam sebičnošću iskazanom u uverenju ovog tipa. On misli da će to što je njena majka tamo, da je uteši tokom njenog bolnog iskustva, pokvariti njegovo iskustvo – bili su komentari.

– Neverovatno. Da li on čuje sebe – pitali su se drugi.

– Shvatam da je verovatno uplašen i pod stresom i da bi voleo da mu je porodica u blizini. Ipak to nije razlog da njoj uskrati tu podršku – zaključila je jedna korisnica.

(objektiv.rs)