LEDENI DEČAK NA MINUS 9 SVAKO JUTRO PEŠAČIO 5 KM DO ŠKOLE! Njegova Priča Potresla Svet: “Krivio Sam Roditelje Što Ovako Živimo…”

Zanimljivosti

Vang Fuman je postao poznat kao kineski “ledeni dečak” početkom 2018. godine, kada je njegova priča postala viralna. Njegova porodica je bila među milionima u zemlji koji su živeli u siromaštvu i on je sa svojih 8 godina morao da ulaže nadljudske napore samo da bi došao do škole. Ovo je njegova priča.

Dečak iz zabačenog sela na jugozapadu Kine hodao je na -9 stepeni Celzijusa skoro pet kilometara svakog dana da bi stigao do škole. Teško stanje ovog dečaka podstaklo je i vlasti da reaguju.⁠ Za manje od dva dana donirano je oko 300.000 juana kako bi zima te godine bila samo malo prijatnija za decu u ovom udaljenom delu zemlje.

Od tada se porodica preselila u novi dom i počela da se bavi uzgojem stoke, a danas je njihov kvalitet života znatno poboljšan.

Tokom pandemije, Fumanovi roditelji dobili su još dvoje dece, a ranije ove godine, njegova starija sestra je primljena u srednju školu koja zahteva skupe školarine. “Post” je nedavno posetio porodicu Vang da vidi kako danas žive.

– Ranije sam krivio svoje roditelje što ovako živimo, ali danas mislim da je ovde na selu život isti svakoj porodici. (Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G)