Jusuf Nurkić izgubio živce i navijaču Indiane bacio telefon

Svijet

Portland Trail Blazersi su sinoć poraženi od Indiane rezultatom 129:98, a iako nije igrao u ovom meču, Jusuf Nurkić došao je u centar pažnje zbog manjeg incidenta.

Naime, jedan od navijača Indiane je, prema svemu sudeći, provocirao našeg košarkaša tokom cijelog toka meča. U jednom trenutku, Bosnian Beastu je to bilo previše pa se uputio kako bi se suočio sa mladima navijačem Pacersa.

Nakon par razmijenjenih riječi, Nurkić je oteo telefon iz ruke navijača, koji je sve snimao i bacio ga, nakon čega su intervenisali pripadnici securityja.

Incident je prošao bez fizičkog kontakta, ali iz snimka je očito kako je Nurkić izgubio živce, što je za njega nekarakteristično.

Inače u NBA-ju ove godine zabilježeno je više slučajeva u kojima su igrači tražili intervenciju sigurnosne službe zbog uvreda i drugih provokacija koje dolaze sa tribina. Većina njih vezana je za utakmice LA Lakersa, ali NBA košarkaši tvrde da to, nažalost postaje sve češća praksa u dvoranama širom SAD-a.

Nurkić je i dalje neaktivan, nakon povrede koju je zadobio 24. februara na utakmici protiv Golden Statea, a njegov povratak na teren očekuje se početkom aprila, piše N1.

radiosarajevo.ba