Influenserka iz Rusije rasplakala se zbog gašenja Instagrama: To je moj život!

Svijet

Influenserka iz Rusije rasplakala se zbog gašenja Instagrama: To je moj život!

Nakon što je saopćeno da će sutra u Rusiji biti ugašeno 80 miliona Instagram profila, mnoge influenserke zabrinule su se za svoju budućnost. Jedna od njih privukla je posebnu pažnju jer je, jecajući, objasnila kako je ovo za nju više od zarade.

https://youtu.be/Nt6Q6vmdxCs

Influenserka iz Rusije nije skrivala koliko je pogođena Putinovom odlukom da zabrani društvene mreže u zemlji koja je izvršila invaziju na Ukrajinu. Jecajući, objasnila je kako trenutno prolazi kroz teške trenutke, a ubrzo je izazvala gnjev javnosti.

“Mislite li da je za mene kao influenserku Instagram samo izvor zarade? Za mene je Instagram život, moja duša. Uz njega se budim i liježem 5 proteklih godina”, objašnjavala je plačući.

Njen video podijelila je Nexta, agencija usmjerena na razotkrivanje stvarnog života pod Putinovom vlasti, a pregledalo ga je preko 1,7 miliona ljudi. U opis, Nexta je dodala kako ovoj Ruskinji očito nije stalo do onih koji u Ukrajini svakodnevno gube živote.

“Izgleda da ona ne mari za hiljade mrtvih ljudi, uključujući i njene sunarodnjake. Jedina briga trenutno joj je što neće moći postavljati fotografije iz restorana”, napisali su.

Iako je Ruskinja vjerovatno željela probuditi sažaljenje, dobila je samo oštre komentare.

“Neka dođe u Harkov, Instagram tamo radi”, poručio joj je jedan korisnik, a neki su joj ispod ostavljali videe i fotografije granatiranja i ubijenih civila, poručivši joj kako je to pravi prizor zbog kojeg treba tugovati.

Vladimir Putin je, podsjećamo, Metu – u čijem su vlasništvu i Instagram i Facebook, koji je ugašen prošle sedmice – označio “ekstremističkom organizacijom” te protiv nje pokrenuo krivični postupak nakon što su na svojim stranicama dozvolili objave s porukama poput one “smrt ruskim osvajačima”.

U trenutku kada je nastao video ove influenserke, opkoljeni Mariupolj ušao je u trinaesti dan bez struje i vode, a u istom je proteklih dana život izgubilo preko 1.582 civila, prenosi Daily Mail.

Još neke od ruskih influenserki reagovale su na gašenje Instagrama, a putem profila oprostile su se sa svojim obožavateljima te ih pozvali da im se pridruže na Telegramu i VKontaktu – ruskom ekvivalentu Facebooka.

“Milioni priča, hiljade objava i sretnih trenutaka podijeljenih s vama. Vaša podrška, ljubav… sve to nas je ujedinilo u jednu veliku Insta porodicu. Sigurna sam da će doći bolja vremena i da će nas biti još više. Za sada nam želim samo mir i snagu da preživimo ove teškoće”, napisala je jedna od njih.

Klix,ekskluziva.ba