Iznenada ostao TRUDAN i rodio sina: Presrećni čovek opisao je kako je moguće da je dobio bebu

Zanimljivosti

Iznenada ostao TRUDAN i rodio sina: Presrećni čovek opisao je kako je moguće da je dobio bebu

Rajan Sanderson (24) iz Mančestera nikada nije mislio da će zatrudneti u periodu transformacije iz ženskog pola u muški. On je uzimao hormonske tretmane i verovao je da je njegov, sada već bivši partner neplodan.

– Nisam verovao da mogu da zatrudnim dok sam na testosteronu, dok mi lekari nisu rekli da sam u drugom stanju. Transrodni muškarci treba da shvate da mogu da zatrudne i ovo je čist primer. Moj bivši partner je bio ubeđen da je neplodan, ali to nije bio slučaj, ostao sam trudan – kazao je Rajan, prenosi Metro.

Uprkos tome što je trudnoća potpuno iznenađenje, Rajan je presrećan što je rodio svoje prvo dete.

U trenutku kada je tokom posete lekaru otkrio da je trudan, Rajan je prekinuo hormonske tretmane, uprkos zabrinutosti da će to biti izazov za njegovu telesnu dismorfiju.

– Odmah sam znao da želim da imam bebu. Verovao sam da je to sudbina, nikada nisam bio poborni sledbenik religije, ali osećao sam se kao da je to znak da imam dete pre nego što sam se previše upustio u tretmane testosterona. Kada sam saznao da sam trudan, Hendrik je zaista postao moje sve – govorio je Rajan.

Lekar opšte prakse je, kaže on, bio pomalo zabrinut zbog mogućih komplikacija, ali tok trudnoće je tekao prilično glatko.

– Srećom, imao sam divan tim babica koje bi mi se obraćale odgovarajućim zamenicama, a ako bi pogrešile, uvek bi se izvinile. Ponekad bi imali pitanja, i bilo mi je sjajno što sam mogao da odgovorim na njih, a da ne pokušavaju da me uvrede – istakao je.

Rajan kaže da njegov bivši partner ne želi da učestvuje u Hendriksovom vaspitanju, pa se sada raduje podizanju svog deteta kao samohrani roditelj, uz pomoć svoje mame Dženet.

– Bez nje bih bio izgubljen. Ona čini toliko toga i za Hendriksa i za mene i ponaša se kao roditelj super-heroja. Moj bivši partner ne želi da bude deo porodice, ali imam punu podršku ostatka moje familije i prijatelja – dodao je mladić.

Nakon što je rodio sina, Rajan je mogao da se vrati u proces tranzicije i promene pola, prošle godine je imao vrlo važnu operaciju.

– Uklonjene su mi gr*di i to je bilo neverovatno za mene, iako sam tužan pri pomisli da neću moći da nahranim svoje buduće dece. Uživam trenutno sa Hendriksom i presrećan sam – zaaključuje samohrani otac.

(objektiv.rs)