Podrška Rusiji u centru Beograda

Region

Podrška Rusiji  u centru Beograda

Ispred spomenika caru Nikolaja, u Ulici kralja Milana u Beogradu, počeo je “protest podrške ruskom narodu” u organizaciji nekoliko desničarskih grupa.

Učesnicima protesta su se sa bine obratili predstavnici ekstremno desničarskih organizacija – Damnjan Knežević iz Narodne patrole i Mladen Obradović iz Obraza.

Poručili su da će, ako Srbija uvede sankcije Rusiji poslije izbora, na ulice izaći duplo više ljudi nego večeras.

“Putin najjači i najhrabriji državnik na svijetu”
Knežević je poslao poruku CNN-u, BBC-u i RTS-u, “da je rusofobija u Srbiji statistička greška” i da je “svakom Srbinu Rus brat”.

“Koliko god nas pritiskali sankcijama, nas 1992, a 2022. Rusiju, koliko god nas napadali i nudili svjetlo, sve je to kap u moru za jednu slovensku dušu”, rekao je Knežević i dodao da “nema tog Srbina koji će Rusiji i Bjelorusiji uvesti sankcije”.

Obradović je rekao da “Rusija oslobađa čitav svijet od NATO prijetnji” i da je danas “Putin pokazao ko je najjači i najhrabriji državnik na svijetu”.

Skup je počeo himnama Srbije i Rusije, građani nose ruske i srpske zastave, te zastave sa mrtvačkom glavom. Uzvikuju “Rusija, Rusija”, “Srbi i Rusi braća zauvijek”, “Izdaja, izdaja” i “Vučiću Šiptaru, izdao si Srbiju

n1