Zelenski razgovarao s Džonsonom: Dogovoreni daljnji zajednički koraci u borbi protiv agresora

Svijet

Zelenski razgovarao s Džonsonom: Dogovoreni daljnji zajednički koraci u borbi protiv agresora

Predsjednik Ukrajine je ranije saopćio kako je telefonski razgovarao sa predsjednikom Poljske Andžejem Dudom (Andrzej), kojem se zahvalio na podršci na ukrajinskom putu ka članstvu u EU

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) oglasio se na svom Twitter nalogu gdje je saopćio da je razgovarao sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom (Johnson).

Zelenski se zahvalio Džonsonu na stavu o ruskoj agresiji, a poručio je i kako su dogovoreni daljnji zajednički koraci u borbi protiv agresora.

– Zahvalan britanskom premijeru na njegovom stavu, novim odlukama za unapređenje borbenih sposobnosti ukrajinske vojske. Dogovoreni dalji zajednički koraci u borbi protiv agresora.

Zelenski je ranije saopćio kako je telefonski razgovarao sa predsjednikom Poljske Andžejem Dudom (Andrzej), kojem se zahvalio na podršci na ukrajinskom putu ka članstvu u Evropsku uniju.

– Konkretna svakodnevna pomoć Poljske našoj zemlji je također neprocenjiva. Odnos Ukrajine i Poljske je zajednička historija i, siguran sam, zajednička evropska budućnost.

avaz.ba