Bivši tenisač branit će Ukrajinu: ‘Nemam ratnog iskustva, ali znam rukovati oružjem…’

Svijet

Bivši tenisač branit će Ukrajinu: ‘Nemam ratnog iskustva, ali znam rukovati oružjem…’

Vojska je otvorila mjesto za pričuvne vojnike, za sve koji se žele boriti, uzeti oružje i biti dio teritorijalne obrane. Nemam vojno iskustvo, ali znam rukovati oružjem, rekao je Stahovski

Ukrajinac Serhij Stahovski okončao je u siječnju 19-godišnju tenisku karijeru porazom od Amerikanca J.J. Wolfa u kvalifikacijama za Australian Open, a sada je objavio da će se pridružiti teritorijalnoj obrajini Ukrajine.

– Vojska je otvorila mjesto za pričuvne vojnike, za sve koji se žele boriti, uzeti oružje i biti dio teritorijalne obrane. Puno je dobrovoljaca, među njima sam i ja, potpisao sam pristupnicu prošlog tjedna, ali nisam imao dokumente potrebne za to. Sada su poništili proceduru pa se svatko može pridružiti. Nemam vojno iskustvo, ali znam rukovati oružjem – rekao je 36-godišnji umirovljeni tenisač.

Stahouski će se tako priključiti obrani Ukrajine, u kojoj se već nalaze bivši boksački prvaci, braća Kličko. Podsjetimo, stariji brat, Vitalij, gradonačelnik je Kijeva od 2014. godine.

– Ruski predsjednik Vladimir Putin služi se ratnom retorikom i jasno je dao do znanja da želi uništiti Ukrajinu i suverenost njenih građana. Njegove riječi prate projektili i tenkovi. Do nas su stigla razaranja i smrt. Borit ćemo se svom snagom za slobodu i demokraciju – poručio je Vladimir Kličko i pozvao svijet da stane na stranu Ukrajine.

Stahovski je, inače, svoj prvi prvi od četiri ATP naslova u karijeri osvojio na Zagreb Indoorsu 2008. kada je kao ‘lucky loser’, odustajanjem Llodre, ušao u glavni ždrijeb, a na putu prema titulu pobijedio Karlovića, Tipsarevića i tadašnjeg prvog hrvatskog reketa – Ivana Ljubičića.

24sata