Medicinska sestra ogorčena na UKC RS: “Neću da šutim taman dobila otkaz”

Region

Medicinska sestra ogorčena na UKC RS: “Neću da šutim taman dobila otkaz”

“Dobar dan svijete. Tu je i maska da bude sve po protokolu, a kod nas je najvažnije da je sve po protokolu, a kako se ljudi osjećaju i kako žive to uopšte nije važno. I to je vjerovatno po nečijem protokolu.” Ovo je u video obraćanju kazala Vanja Subašić, viša medicinska sestra zaposlena u UKC Republike Srpske, koja naglašava da će se uvijek boriti za pravdu pa makar, kako je navela, sutra dobila otkaz.

Navodi da je ogorčena i ljuta na kliniku i rukovodstvo, koje je, kako je navela, “dno dna”.

“Ovdje radim 30 godina i goreg rukovodstva nije bilo… Ovo je dno dna”, kazala je ona.

https://youtu.be/qZvBNryIM5M

Dodaje da joj kolegica leži na klinici i da je teški onkološki pacijent.

“Ona je u teškom stanju jer nema lijekova… Dobila sam spisak lijekova koje moram da nabavim – ja ili njena porodica koji koštaju preko 300 KM i to samo za dan dva…”, navela je ona i dodala da za ležanje u bolnici teški pacijenti moraju imati po nekoliko hiljada maraka kako bi nabavili lijekove koji su im potrebni za liječenje, prenosi BN.

“Ovo je strašno, kako žena da se oporavi. Žena je u teškom stanju a mora da razmišlja kako nabaviti lijekove… Kažu – refundiraće!… Ovo je strašno, neću ružno da se izražavam, ali ovo rukovodstvo i ovaj sistem ne zaslužuju lijepe riječi. Da je moje dijete u pitanju ja bi nekog odrobijala”, kazala je ogorčeno Subašić.

n1