Uhapšen predator iz BiH: Snimao maloljetnu osobu i dijelio njene snimke

Region

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer su proveli operativno-taktičku akciju “Anonymous” na području općine Jablanica.

Akcija je sprovedena zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Neovlašteno optičko snimanje” iz člana 189. stav 3., a u vezi sa članom 29. “Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH”.

Tom prilikom osoba inicijala A.D. (1995) iz Jablanice lišena je slobode, pronađen je i mobilni telefon koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.

Osoba lišena slobode se sumnjiči da je posjedovala i prikazivala fotografije i video zapise maloljetne osobe i djelila drugim osobama, te je na osnovu spola vršio nasilje i seksualno uznemiravanje kojim djelom je ugrozio mir, duševno zdravlje i tjelesni integritet maloljetne osobe.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom toku predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

radiosarajevo.ba