AJKULA RASKO**DALA ČOVJ*KA NA POPULARNOJ PLAŽI, ŠOKIRANI OČEVICI

Svijet

Četiri metra duga velika bijela ajkula napala je i ubila čovjeka u Australiji naočigled šokiranih očevidaca koji su snimili napad i slušali stravične vriske.

Službe hitne požurile su u Buchan point blizu sidnejske plaže nakon što su dobili dojavu o napadu ajkule.

Na zastrašujućem snimku sa lica mjesta koji kruži društvenim mrežama vide se lokalni pecaroši kako užasnuto posmatraju kako plivača napada ajkula. Očevici su rekli da su vidjeli morsku neman kako proždire dijelove njegovog tijela, nakon što ga je rastrgla na pola..

Nedugo zatim u vodi su pronađeni ostaci plivača.

“Nekoga je upravo pojela ajkula”

Zastrašujućoj sceni su prisustvovali brojni svjedoci koji su čuli vriske nesretnog čoveka koji su, pak, izazvali paniku na obali.

Nekoga je upravo pojela ajkula. O čovječe, to je sumanuto! To je velika bijela ajkula – čuje se jedan ribar na snimku.
Čuo sam vrisak i ajkula ga je grizla, a tijelo je bilo tik uz stijene ovdje. Vratila se i progutala dijelove tijela i onda nestala.

Na lice mjesta su izašle četiri ekipe hitne pomoći i helikopter za spašavanje sa ljekarom intenzivne njege i bolničarom.

Kada smo stigli na lice mjesta konstatovali smo da je napadnuti plivač zadobio katastrofalne povrede. Nažalost, ništa nismo mogli da učinimo za njega – izjavila je portparolka sidnejske hitne pomoći.
“Ajkula je jela tijelo, svuda je bilo krvi”

Lokalni mediji navode da je to prvi smrtonosni napad ajkule u Sidneju od 1963. godine. Pretpostavlja se da je žrtva mještanin koji je dobro poznavao plažu i koji je često plivao prema rtu.

Neki tip je plivao i ajkula je došla i napala ga. Čuli smo vikanje i okrenuli se, izgledao je kao da je automobil sletio u vodu, veliki pljusak i ajkula je jela tijelo, svuda je bilo krvi – rekao je ribar Chris Linto.
Drugi potreseni svjedok je ispričao da je ajkula plivača odvukla pod vodu, a napad je trajao samo nekoliko sekundi.

U početku je vikao a onda ga je povukla ispod površine. Bilo je toliko praćakanja. Ajkula nije htjela da ga pusti.

hayat.ba