Nakon požara neometan saobraćaj sa glavne Autobuske stanice u Sarajevu

Region

Nakon požara neometan saobraćaj sa glavne Autobuske stanice u Sarajevu

Iz Centrotransa su saopćili da će autobusi neometano saobraćati sa glavne Autobuske stanice u Sarajevu, a nakon što se ranije danas desio požar. Restoran brze hrane demantuje da je eksplozija plinske boce uzrok požara.

“Sve autobuske linije saobraćat će redovno, prema registrovanim redovima vožnje, a prodaja autobuskih karata vršit će se kod voznog osoblja u autobusima. Zbog požara, koji je danas izbio na objektu koji se nalazi na dolaznim peronima, šalterska prodaja karata trenutno nije aktivna”, obrazložili su u Centrotransu.
Dali su i smjernice onima koji su preko njihove web stranice kupili autobusku kartu.

“Putnici koji imaju autobusku kartu, kupljenu online, a žele putovati, potrebno je da sa sobom imaju kartu u elektronskom formatu, odnosno potvrdu o kupovini karte koja im je nakon uspješno izvršene kupovine pristigla na e-mail kako bi istu dali na uvid voznom osoblju”, ukazali su.

Karte je i dalje moguće kupovati preko Centrotransove web stranice, a iz ove kompanije su najavili da će putnici blagovremeno biti obaviješteni o početku rada šalter sale.

Iz restorana “Paša doner” su saopćili da je radnik, povrijeđen usljed požara, dobro te da niko drugi nije povrijeđen. Negirali su da se desila eksplozija.

“Možemo reći da je potvrđeno da nije bilo nikakve eksplozije, odnosno da nijedna plinska boca nije eksplodirala. Uviđaj je u toku i tek će se utvrditi razlog nesreće te iz tog razloga ni mi ne možemo reći ništa više”, poručili su.

Kako su naveli, u njihovim restoranima se tokom desetogodišnjeg poslovanja nije desila niti jedna povreda na radu.

klix.ba