Majka ubila dvoje djece: Nakon zločina šokirala javnost svojim izjavama

Svijet

Nakon što je u Austriji prošli ponedjeljak ubila svoje dvoje djece, 36-godišnja majka, inače medicinska sestra i logoped, monstruoznim izjavama šokirala je čak i policiju.

Dotična je dvije djevojčice u starosti od 7 mjeseci i 7 godina utopila u bazenu u dvorištu porodične kuće.

– Dok opisuje ubistva, majka djeluje kao da je mrtva, a oči joj gledaju u prazno – piše austrijski medij, a prenosi Fenix Magazin.

– Djeca su bila smisao mog života – navodno je u ćeliji na odjeljenju za forenzičku psihijatriju iznova ponavljala počiniteljka ovog jezivog čina.

Nakon što je utopila djevojčice, rekla je kako je „osjetila spasenje“, a objasnila je i kako se „potapanje odvilo dosta brzo“

Stravičan zločin na bazenu, koji je počinila pomahnitala i navodno psihički bolesna majka, zabilježila je i videokamera postavljena na porodičnoj kući.

Nakon što ih je ubila, 36-godišnjakinja je izvadila djecu iz bazena, zamotala ih u peškire i odnijela u krevetiće na spavanje. Potom je suprugu poslala poruku preko Vocapa:

– Nažalost, nisam uspjela.

Kad ju je muž pokušao dobiti na mobilni, ona je već bila ušla u automobil kojim se zabila u drvo, u namjeri da sebi oduzme život.

Majka ubica navodno je bolovala od postporođajne depresije i bila je podvrgnuta psihijatrijskom tretmanu.

– Njen čin potpuno mi je neshvatljiv. Pretpostavljam kako se u ovom slučaju radi o akutnoj duševnoj bolesti. Ona u ćeliji neprestano mrmlja kako sve zajedno nema nikakvoga smisla jer je svijet loš – rekla je njena advokatica.

Austrijski mediji pišu kako je majka, osim psihičkih, imala i ozbiljnih novčanih problema s otplatom kredita za izgradnju kuće s bazenom, kao i uređenje privatne logopedske ordinacije u sklopu kuće.

srpskainfo.com