Žena udarila političara u lice: Incident na predizbornom skupu u Mađarskoj

Svijet

Žena udarila političara u lice: Incident na predizbornom skupu u Mađarskoj

Političar je pokušao da joj da mikrofon kako bi rekla šta misli, ali ga je ona odgurnula i blago udarila Marki-Zaja po licu vičući da “ponižava starije” i vređajući ga

Žena u invalidskim kolicima prekinula je govor kandidata ujedinjene mađarske opozicije Petera Marki-Zaja i udarila ga u lice tokom mitinga u Orošhazi, gradu na jugoistoku Mađarske.

Marki-Zaj, kandidat ujedinjene opozicije za premijera na izborima koji će se održati ove godine, razgovarao je sa građanima u Orošhazi, zajedno sa kandidatom za gradonačelnika Ervinom Sabom.

Dok je Peter Marki-Zaj govorio kako je program ujedinjene opozicije stvorio mogućnost da Mađarska “konačno dobije vladu koja neće puniti svoje džepov”, prišla mu je starija žena i uzviknula “šta tražiš ovde”, vređajući mu majku, piše Index.hu.

Političar je pokušao da joj da mikrofon kako bi rekla šta misli, ali ga je ona odgurnula i blago udarila Marki-Zaja po licu vičući da “ponižava starije” i vređajući ga.

Kandidat opozicije za premijera odgovorio je ženi, ali i okupljenima, da „svi znaju šta je izbor, moramo da biramo između mržnje i ljubavi”. Peter Marki-Zaj bio je do sada gradonačelnik Hodmezevašarhelja, predvodi pokret “Mađarska za sve” i kandidat je opozicije koji će se suprotstaviti Viktoru Orbanu na izborima u aprilu ove godine.

telegraf.rs