KĆERKA BIVŠE SPAJSICE O ZLOSTAVLJANJU MAJKE: ČULA SAM UDARCE I VIDJELA OČUHA SA SPUŠTENIM HLAČAMA

Svijet

KĆERKA BIVŠE SPAJSICE O ZLOSTAVLJANJU MAJKE: ČULA SAM UDARCE I VIDJELA OČUHA SA SPUŠTENIM HLAČAMA

Kćerka Mel B, bivše članice grupe Spice Girls, Phoenix, prisjetila se mučnog trenutka kada je svjedočila kako njena majka trpi fizičko zlostavljanje od strane njenog bivšeg supruga Stephena Belafontea.

Mel je iskreno opisala život s posttraumatskim stresnim poremećajem, pet godina nakon što je prekinula brak sa Stephenom. Tajno su se vjenčali 2007., a rastali 2017. godine. Tvrdila je da ju je emocionalno i fizički zlostavljao tokom 10-godišnjeg braka te da je bila i finansijski zlostavljana jer nije imala pristup vlastitom novcu, a on je optužbe oštro opovrgao.

Phoenix, koja je svjedočila nekim od najgorih napada na svoju mamu, prisjetila se kako je u tom trenutku bila previše uplašena, premlada i previše bespomoćna te se nije imala kome obratiti za pomoć. A sada u školama poučava djecu što zapravo znači pristanak na seksualni odnos.

Osvrnula se na svoje iskustvo odrastanja nakon što je stalno slušala kako se njena mama i očuh tuku dva sprata iznad njene spavaće sobe koja je bila u podrumu.

Iskrala sam se iz svoje sobe i otišla provjeriti je li mama dobro. Zatim sam se vratila u svoju sobu, ali nekoliko minuta kasnije, čula sam još više vrištanja i vike. Vikala je ‘stani, makni se’, a onda sam čula udarce. Opet sam otišla gore i vidjela Stephena sa spuštenim hlačama i mamu gurnutu preko kauča. Smrznula sam se, ali znala sam da ne mogu ništa učiniti – prisjetila se Phoenix za The Sun.
Mel sa Stephenom ima jednu kćerku, Madison Brown Belafonte i dvoje djece iz prijašnjih veza – Phoenix s bivšim suprugom Jimmyjem Gulzarom i Angel Iris Murphy Brown s Eddiejem Murphyjem.

Paralizirana od straha i sva drhtava probudila sam se opet iz još jedne noćne more. Nisam mogla disati dok nisam vidjela da sam na sigurnom i da su moje kćeri sigurne. To mi se događalo godinama nakon što sam napustila svog nasilnog partnera, ali to je stvarnost preživljavanja nasilne veze – prethodno je rekla Mel za The Sun.

hayat.ba