VOZ SMRTI U GRČKOJ Sestre blizanke i njihova rodica pronađene mrtve, roditelji morali dati uzorak za DNK

Svijet

Njih tri studirale su u Solunu i odlučile su tokom vikenda putničkim voza otputovati u rodni grad

Spasilačke ekipe u četvrtak nastavljaju potragu za preživjelima u najgoroj željezničkoj nesreći u historiji Grčke, pretražujući vagone voza koji je iskočio iz tračnica i potom se zapalio pri čemu je poginulo 38 ljudi, no sve više blijedi nada u pronalazak živih.

Među poginulima su i blizanke Tomi i Krise Plakia te njihova sestrična Anastasia Plakia, koje su Identificirane pomoću DNK analize. Nakon sudara putničkog i teretnog voza, studentica Anastasia proglašena je nestalom, a njezino tijelo pronađeno je u olupini vagona. Do nje su bila i tijela njezinih sestrični.

Njih tri studirale su u Solunu i odlučile su tokom vikenda putničkim vozom otputovati u rodni grad. Nažalost, izgubile su život.

Kako piše Protothema, roditelji blizanki morali su otputovati u Larisu kako bi dali DNK uzorak koji je potvrdio da su stradale djevojke njihove kćeri.

SVE MANJE NADE DA IMA JOŠ ŽIVIH
Najmanje 38 ljudi poginulo je u utorak navečer u nesreći koja se dogodila 534 kilometra sjeverno od Atine kada se brzi putnički vlak s više od 350 putnika koji je vozio prema Solunu zaletio u teretni vlak koji je dolazio iz suprotnog smjera na istoj pruzi, izletjevši nakon toga iz tračnica i zapalivši se.

Nesreća se dogodila kod grada Larise.

Iako su spasioci i dalje na terenu, sve više blijedi nada da će 34 sata od nesreće pronaći nekog živog.

“Biti će vrlo teško pronaći preživjele, s obzirom na temperaturu koja se razvila u vagonima. To je najteži dio, umjesto spašavanja života mi moramo vaditi mrtve”, rekao je 40-godišnji spasilac Constantinos Imamidis.

Za mnoge od žrtava se vjeruje da su studenti koji su se vraćali kućama nakon produženog vikenda. Šef bolnice u Larisi Apostolos Komnos rekao je da su većina poginulih dvadesetogodišnjaci.

Dužnosnici očekuju da će se broj poginulih povećati.

fokus.ba