Bilo kuda Kolinda svuda: Bivša predsjednica ponosno mahala hrvatskim olimpijcima u Kini

Region

Bilo kuda Kolinda svuda: Bivša predsjednica ponosno mahala hrvatskim olimpijcima u Kini

Neovisno o kojem je sportu riječ, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ponosno bodri hrvatske predstavnike na svim sportskim borilištima, od rukometaša, nogometaša pa do svih olimpijaca

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je član Međunarodnog olimpijskog odbora, prisustvovala je svečanoj ceremoniji otvaranju 24. Zimskih olimpijskih igara koje se održalo na Nacionalnom stadionu u Pekingu, poznatijem kao “Ptičje gnijezdo”.

Zrinka Ljutić i Marko Skender nosili su hrvatsku trobojnicu sa šahovnicom, a Kolinda im je mahala sa tribina.

Bivša predsjednica pratila je i bodrila hrvatske olimpijce i na Igrama u Tokiju. Braća Sinković, Martin i Valent, tada su još jednom pomeli konkurenciju i osvojili treću olimpijsku, a drugu zlatnu medalju, a s njima je taj uspjeh uživo proslavila Grabar-Kitarović.

Ispratila je bivša predsjednica i poraze tenisača u pojedinačnoj konkurenciji, Marina Čilića i Donne Vekić, ali i uspjehe naših parova Mektić/Pavić i Čilić/Dodig.

Neovisno o kojem je sportu riječ, Kolinda prati sve najvažnije trenutke hrvatskog sporta što nerijetko i dijeli na društvenim mrežama sa svojim obožavateljima.

Prisjetimo se finala Svjetskog prvenstva u Rusiji kada nebo nije moglo prestati plakati jer Hrvatska nije prvak svijeta, a Kolinda se spustila na travnjak prilikom ceremonije kako bi izgrila i izljubila hrvatske nogometaše, a i francuske.

Vrijedi spomenuti i Kolindin odlazak u svlačionicu nakon što je Modrić u osmini finala SP-a promašio penal u produžecima da bi kasnije prošli nakon boljeg raspucavanja penala. Tada je redom izljubila sve reprezentativce što su naravno zabilježile i kamere.

Hrvatsku će u Pekingu predstavljati 11 sportaša u četiri sporta, a opet smo najbrojniji u skijanju. Sportu koji nam je ukupno donio čak deset medalja. Samuel Kolega i Filip Zubčić će nastupiti u veleslalomu i slalomu, dok će im se u slalomu pridružiti i Matej Vidović. Što se tiče ženskog dijela, Andrea Komšić, Zrinka Ljutić i Leona Popović nastupit će u veleslalomu i slalomu.

Imamo i čak tri predstavnika u skijaškom trčanju. Hrvatske boje branit će Marko Skender, Tena Hadžić i Vedrana Malec. Djevojke će nastupiti u disciplinama: sprint slobodnim načinom, na 10 km klasičnim načinom, ekipnom sprintu, a Vedrana Malec okušat će se i u utrci na 30 km slobodnim načinom s grupnim startom. Marko Skender nastupit će u utrkama – sprint slobodnim načinom, na 15 km klasičnim načinom i u ski maratonu – 50 km slobodnim načinom/grupni start.

Prvi put u povijesti Hrvatska će imati predstavnika u brzom klizanju, a ta čast je pripala Valentini Aščić koja će se za što bolji rezultat boriti na 500 i na 1500 metara. Lea Jugovac će se natjecati u snowboardingu u disciplinama big air i slopestyle. Hrvatsku zastavu na otvaranju nosili su Zrinka Ljutić umjesto Leone Popović i Marko Skender.

24sata