Australci će deportirati Novaka! Odbili mu vizu, žalit će se…VUČIĆ UZ ĐOKOVIĆA

Region

Australci će deportirati Novaka! Odbili mu vizu, žalit će se…

Prvi reket svijeta u Melbourneu će, ako mu to tamošnje vlasti dopuste, ganjati 21. Grand slam, kojim bi ostao sam na vrhu kao najveći tenisač svih vremena. Ipak, prvo mora pobijediti u drugoj vrsti meča…

PRIOPĆENJE POLICIJE

Đokovićevi odvjetnici žalit će se na odluku, no šanse za promjenu iste su minimalne. U međuvremenu je stiglo i službeno priopćenje policije.

”Mi ćemo nastaviti osiguravati da se oni koji stignu na našu granicu pridržavaju naših zakona i zahtjeva za ulazak. Također, možemo potvrditi da gospodin Đoković nije dostavio odgovarajuće dokaze kako bi ispunio uvjete za ulazak u Australiju te mu je viza naknadno otkazana”, stoji u priopćenju australske granične policije.

ĐOKOVIĆU ODBIJENA VIZA
Pouzdani australski list Sydney Morning Herald tvrdi da je Novaku Đokoviću odbijena viza i da će kasnije tijekom dana otputovati iz Australije. Njegovi odvjetnici žalit će se na takvu odluku. Drama očito i dalje traje, Novak se ne predaje. Želi pod svaku cijenu igrati na Australian Openu.

VUČIĆ UZ ĐOKOVIĆA

U Melbourneu se odvija prava drama. Novak Đoković pokušava ishoditi vizu za Australiju, a podršku mu pružaju ljudi iz svih dijelova svijeta i iz svih sfera života. Javio se i srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

– Upravo sam završio telefonski razgovor sa Novakom Đokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cijela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti poduzimaju sve mjere kako bi maltretiranje najboljeg tenisača svijeta u najkraćem mogućem roku bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu. Inače, Novak je jak, onakav kakvog ga svi poznajemo.

Javnu podršku najboljem tenisaču svijeta pružio je i hrvatski reprezentativac i nogometaš Zenita, Dejan Lovren.

DRAMA U MELBOURNEU
Dugo se polemiziralo hoće li se Novak Đoković odlučiti za nastup na Australian openu, prvi reket svijeta na koncu je sletio u Australiju, no i dalje ne može napustiti kompleks zračne luke u Melbourneu. Naime, Đokovića su pritvorili u zračnoj luci, a od tada traje prava drama u Melbourneu.

Podsjetimo, nakon što je Novak nekako uspio ishoditi medicinsko izuzeće kako bi zaigrao na prvom Grand slamu sezone, problem je nastao na carini gdje su službenici otkrili problem u dokumentaciji sa vizom, a uskoro mu je i država Viktorija odbila zahtjev za vizom.

Prema svemu sudeći, postoje samo dva krajnja ishoda neviđene drame. Rasplet kakav očekuje Đoković jest da ga puste u državu i na turnir, dok je drugi – povratna karta za Europu.

Prvi reket svijeta, inače, u Melbourneu ganja jubilarnu desetu titulu na Australian openu i 21. Grand slam naslov kojim bi prestigao vječne rivale Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Odluka o ishođenju vize Novaka Đokovića trebala bi biti donesena u 23 sata.24sata