SUPRUGA RODŽERA FEDERERA, MIRKA, IZA SEBE IMA BURNU PROŠLOST: Od javnosti je godinama pokušavala da sakrije OVO!

Zanimljivosti

SUPRUGA RODŽERA FEDERERA, MIRKA, IZA SEBE IMA BURNU PROŠLOST: Od javnosti je godinama pokušavala da sakrije OVO!
Pred njom Federer drhti kao prut, rodila mu 4 dece, a iza sebe ima burnu prošlost

Mirka redovno bodri supruga na teniskom terenu, ona mu je najveća podrška i oslonac u životu, ali je i jedna od najuticajnijih javnih ličnosti u Švajcarskoj.

Baš kao i Rodžer i ona se bavila tenisom, ali je od profesionalne karijere odustala zbog povrede, ali i kako bi se posvetila porodici.

Miroslava Vavrinec je rođena u Slovačkoj 1978. godine, a kada je imala dve godine njeni roditelji su emigrirali u Švajcarsku. Kada je imala dve godine sa roditeljima se preselila u Švajcarsku.

I ona se dugi niz godina bavila tenisom, a počela je da ga igra na nagovor legendarne Martine Navratilove.

Njen najbolji uspeh bilo je 76. mesto na svetu i to 2001, a godinu dana pre toga upoznala je svoju srodnu dušu Rodžera na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Tajna koju je godinama krija od javnosti

Slavnog tenisera upoznala je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Ubrzo su uplovili u vezu, ali Mirka u tom momentu nije bila slobodna. Ona je bila verena za bogatog Arapina, kako piše italijanski magazin “Gioia”. Ipak, život je imao drugačiji plan za nju, pa je na kraju završila u Federerovom zagrljaju.

Veridbu sa bogatim sultanom raskinula je kada je shvatila da se zaljubila u Federera. Ovu informacij je godinam pokušavala da sakrije od javnosti, ali joj nije pošlo za rukom.

2009. godine Mirka i Rodžer su izgovorili sudbonosno “da” sedam godina nakon što je okončala tenisku karijeru zbog povrede stopala.

– Rodžer mi je bio najveća uteha tokom tih osam meseci oporavka od povrede. Vratio mi je moj teniski život. Kada je on pobeđivao, bilo je to kao da ja pobeđujem – rekla je Mirka jednom prilikom.

Njihova ljubav krunisana je sa četvoro dece, devojčicama Milom i Šarlen i sinovima Leom i Lenijem.

Kako zbog turnira i Rodžer dosta putuje, Mirka ga verno prati i bodri na svakom koraku. Ipak, teniser je prošle godine novinarima otkrio kako mu je bitno da je njegova supruga uvek zadovoljna pa je zbog nje spreman i toga da se odrekne.

“Kada Mirki dosadi da putuje, tad ću prestati”, rekao je tada.

Godinama se pričalo da je ona ta koja zavodi red u kući, a njen strog izgled na mečevima samo je dodatno pogrejao priče da je stroga i ambiciozna.

stil