Automobil vam se ZAGLAVIO U SNIJEGU: SVAKI VOZAČ MORA DA ZNA OVAJ TRIK – potrebna vam je SAMO JEDNA STVAR, uvijek je držite u autu!

Zanimljivosti

Automobil vam se ZAGLAVIO U SNIJEGU: SVAKI VOZAČ MORA DA ZNA OVAJ TRIK – potrebna vam je SAMO JEDNA STVAR, uvijek je držite u autu!

Za početak, obavezno stavite trougao kako bi vas ostali vozači uočili na vrijeme. Noćna mora svakog vozača jeste nemogućnost da pokrene auto u snijegu, ali i za to postoji rješenje.

Evo šta je potrebno da učinite ako se vaše vozilo “zaglavi” u snijegu. Prvo rješenje je pjesak za mačke koji će vam itekako pomoći u ovoj situaciji.

Ukoliko vam se desi da se zaglavite u snijegu autom, samo pospite pijesak direktno ispod guma. Komadići pjeska za mačke će pružiti pogodnu potporu za gume koje će onda prionuti.

Još jedno rješenje jeste da upotrebite patosnice iz auta. Samo ih izvucite ispod guma. To će vam pomoći da lakše krenete. Pošto je zima već stigla, trebamo biti dobro pripremljeni i spremni na rne situacijeaz, poput ove.

Najbitnije je ne paničiti bez obzira u kakvom se nevremenu nalazite. Ostanite pribrani i slijedite ova uputstva ako ne možete da se izvučete iz snijega:Nemojte da vrtite gume u snegu i dajete veliki gas. Tako možete još više da se zakopate u snijeg. Umjesto toga, ubacite u najnižu brzinu i polako pokušajte da se pomjerate naprijed-nazad dok ne pređete sniježne prepreke oko sebe. Ako to ne uspe, pospite malo soli po gumama i oko njih, koje bi trebalo da držite u svojoj kutiji za hitne situacije u kolima. (novi.ba)