Njega je dobila sa 11 godina mlađim monahom: Ovo je sin Ivane Žigon!

Showbizz

Njega je dobila sa 11 godina mlađim monahom: Ovo je sin Ivane Žigon!

Glumica Ivana Žigon o svom privatnom životu ne govori u javnosti, iako je poznato da ima brak iza sebe, iz kojeg ima sina.

Sin Ivane Žigon, Stevo, dobio je ime po glumičinom ocu, legendarnom glumcu, a sa majkom ima poseban odnos, koji njeguju. Iako je još uvijek mlad, te nema ni 15 godina, prema Ivaninim riječima, vrlo je jaka ličnost i oštrouman. Mnogi su primijetili da i te kako liči na majku, te da je njena slika i prilika.

– Bilo mi je mnogo lakše dok sam mu pjevala uspavanke, slušao ih je bez pogovora. Sad o tome mogu samo da sanjam. Stefan Stevo je nevjerovatno duhovit i nesnosno tvrdoglav, ali mu sve oprostim kad ga vidim da čita. Napunio je 14 godina i voli da mi odgovori poslovicom, jer zna da će me to razoružati i da ću ga poslije takve oštroumnosti pustiti da sa svojim društvom igra igrice i do tri ujutru, što mi naravno ne služi na čast. Ponekad mi se zavrti u glavi kad me okrene oko svog malog prsta, ali se malo utješim kad se sjetim svog djetinjstva. Recimo, kad sam direktorku škole koju sam pohađala ubijedila da uruči pehar timu koji je izgubio, jer sam bila zaljubljena u njihovog kapitena. Sad se zatvorio krug i sad ja moram na svojoj koži da istrpim taj žigonovski jak personaliti – rekla je Ivana svojevremeno za “Gloriju”

Iako se rastala od bivšeg supruga, 11 godina mlađeg Grigorija Brkovića, Ivana je ostala u dobrim odnosima sa njim, zarad sina, te kako je tada rekla, i dalje su porodica.

– Iako smo se Grigorije i ja rastali prije nekoliko godina, mi smo, zahvaljujući sinu, i dalje porodica. Griša je sve bolji otac. Sada ima svoj teniski klub u Vinči i Stevo tamo uživa sa puno omladine. U svemu čemu ga je otac naučio, od fudbala do šaha, Stevo je perfektan. Polako se navikavam na ulogu majke iz drugog plana, tata je u ovim godinama najvažniji – dodala je glumica za pomenuti magazin.

Story ekspluziva.ba