STEKLA SVETSKU SLAVU, DOŽIVELA NERVNI SLOM PA NESTALA BEZ TRAGA I GLASA: Ovako pevačica danas izgleda! (FOTO)

Showbizz

STEKLA SVETSKU SLAVU, DOŽIVELA NERVNI SLOM PA NESTALA BEZ TRAGA I GLASA: Ovako pevačica danas izgleda! (FOTO)

Godinam niko ništa nije zano o njoj

Furtado je rođena 2. decembra 1978. godine u gradu Viktoria, Britanskoj Kolumbiji (jednoj od deset kanadskih pokrajina). Njeni roditelji, Antonio Hose Furtado i Maria Manuela Furtado, vode poreklo sa ostrva Sv. Migel (Azori), ali su kasne 1960-te morali da emigriraju u Kanadu. Pevačica Neli Furtado često je isticala svoje portugalsko poreklo, a samo sa četiri godine počela je i da peva na ovom jeziku. Svetsku slavu stekla je hitovima iz ranih 2000-ih koji se i dalje nostalgično okreću na mnogim pojedinačnim plejlistama – “I’m Like A Bird”, “Promiscuous” i legendarni “Maneater”. Međutim, nakon što je preko pet godina držala zavidno mesto svetski popularne pevačice i nakon što je bila pri vrhu svih muzičkih lista, odjednom je nestala “preko noći”.

Zašto je isparila preko noći?

Kanadska pevačica je napustila svoju muzičku karijeru, ali i svetsku slavu, jer je, kako kaže, doživela nervni slom 2006.godine.

“Imala sam nervni slom na sceni”, rekla je kasnije za “Daily Mail” 2017. godine. “Bila sam na ‘Loose’ turneji sa svojom ćerkom. Bila sam, ujedno, i majka i pevačica na putu”, dodala je.

Onda je tokom jednog nastupa na turneji, izašla na scenu i shvatila da je pod velikim stresom, a pritisak je bio prevelik. “Zapravo sam plakala dok sam pevala dve pesme. Tada sam odlučila da ću da uzmem odmor od muzike i da ću da se vratim kući. Tek kad sam, zapravo, ušla u svoj dom shvatila sam da je moja porodica sve što mi treba”, rekla je u inrevjuu za “Daily Mail” 2017. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nelly Furtado (@nellyfurtado_news)

Istakla je da je previše “pucala visoko”, te da nije shvatila sa kolikim stresom se bori. Priznala je da jednostavno nije mogla više da izdrži pritisak slave, ali i potencijalno blistave karijere.

“Bilo je previše za tako kratko vreme”, dodajući: “Nakon dve godine intezivnih turneja i koncerata, provela bih sate u svom domu u Los Anđelesu, posmatrajući pod”.

Iste te godine, kada je dala intervju za “Daily Mail”, 2017. objavila je samostalni album “The Ride”, ali nije dobro prošao. Uspela je da proda samo 1.814 primeraka širom Amerike.

Gde je sad Neli Furtado?

Nakon što je bezuspešno pokušala da se vrati na muzičku scenu album “The Ride”, kanadska pevačica je ubrzo shvatila da ne pliva više u muzičkim vodama, bolje rečeno, u novim trendovima, te da ne želi da menja svoj lični izraz radi potencijalne slave. Odlučila je da pokrene sopstvenu izdavačku kuću, jer, kako kaže, želi da pomogne mladim umetnicima da imaju sva prava nad svojim pesmama.

Tim povodom za magazin “Forbes” izjavila da je zadovoljna krajnjim ishodom svoje profesionalne karijere.

“Trenutak kad sam osnovala svoju sopstvenu izdavačku kuću je bio ključan za mene, jer sam se konačno osetila da posedujem svoje pesme”, zaključila je ona.stil

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nelly Furtado (@nellyfurtado_news)