U trećoj godini preminula im je kćerkica – majka upozorava na opaku bolest…

Region

U trećoj godini preminula im je kćerkica – majka upozorava na opaku bolest…

Strašna tragedija zadesila je bračni par Flanagan-Gibb. Njihova kćerkica Aoife preminula je od misteriozne bolesti u trećoj godini.

Kada su je sredinom lipnja ove godine doveli u bolnicu zbog bolova u trbuhu, liječnici su rekli da se radi o uobičajenom dječjem zatvoru, da joj crijeva ne rade kako treba i da zbog toga nema stolicu.

Međutim i pored laksativa Aoifei ni u narednim danima nije bilo bolje. Eilish, djevojčicina mama, odvela je kod drugog liječnika. Njegova dijagnoza je bila pothranjenost. Stručnjak je procijenio da se dijete ne hrani pravilno i da zbog toga njeno tijelo trpi.

U naredna tri tjedna, Aoife je pregledalo 11 različitih liječnika. Većina se složila da je riječ o dječjem zatvoru. Sve dok nisu dobili pravu dijagnozu – raku koji je nastao iz jajnih stanica, prenosi Mirror.

Zapravo, riječ je retkom obliku tumora koji se kod djece može “javiti” praktično dok su u majčinom trbuhu. Kancerogene stanice se iz jajnika sele i nastanjuju neki drugi organ gdje se vremenom pretvaraju u tumor. U Aoifenom slučaju, tumor je zahvatio jetru.

Pet dana nakon što su liječnici konačno ustanovili od čega boluje, Aoife je iznenada preminula.

– Osjećala sam da nešto nije u redu, već je bila jako slaba, jedva je disala. Umrla je u mom naručju – ispričala je Eilish koja je željela svoju priču podijeliti sa svijetom kako bi podigla svijest o ovoj opakoj bolesti sa smrtonosnim posljedicama, a koju je jako teško dijagnosticirati.

Simptomi kod djece:

-nemogućnost ili poteškoće s mokrenjem i zatvor
-otoci na različitim dijelovima tijela
-bolovi u leđima i kostima uopćeno
-padavica ili promjene ponašanja
-modrice, blijedilo kože i osipi
-krvarenje iz nosa
-konstantan osjećaj umora
-simptomi nalik prehladi
-povraćanje
-visoka temperatura
-gubitak na težini
-zadihanost i poteškoće s disanjem
-promjene na očima… novizivot.net