Probudila se posle nesreće iz KOME i konačno progovorila: Kad je ovo rekla, lekari su ostali bez reči…

Region

Probudila se posle nesreće iz KOME i konačno progovorila: Kad je ovo rekla, lekari su ostali bez reči…

Žiteljka Los Anđelesa Samer Dijaz (24) doživela je tešku saobraćajnu nesreću zbog koje joj je život visio o koncu.

Nakon što ju je udario automobil, provela je dve nedelje u komi. Njeni roditelji i prijatelji za to vreme su se neprekidno molili da će se probuditi i biti ona stara, što se i dogodilo. Doduše, ne baš na idealan način.

Kad je otvorila oči, Samer je bila dezorijentisana i umorna, pa je nešto pričala više sebi u bradu. Pritom se sporazumevala jezikom znakova koji je prethodno učila na fakultetu.

Narednog dana nekako se pribrala i počela dolaziti k sebi, kada je pitala gde su joj roditelji.

Na čistom novozelandskom “kivi” akcentu!

Radi se o ženi koja nikad u životu nije bila na Novom Zelandu, niti je imala prijatelje sa te teritorije sveta. Samim tim, doktori su ostali u neverici kako je Samer mogla da posle buđenja iz kome priča potpuno drugim akcentom.

– Nije imala nikakvo sećanje u vezi sa nesrećom, ali je pričala ‘kivi’ akcentom. Bili smo zbunjeni – rekao je jedan od lekara bolnice u Los Anđelesu.

– Krenula sam na rehabilitaciju i govor mi se lagano vraćao. Kako sam pričala sve više i više, moglo se čuti da zvučim kao da sam s Novog Zelanda. Sestre su bile ubeđene da sam odande, doktori mi nisu verovali da nikad pre nisam bila tamo. Shvatila sam da bolujem od ‘strani akcenat’ sindroma koji jeste redak ali nije nepoznat – kaže Samer.

Tu nije kraj njenom misterioznom povratku govora i akcentima.

– Tokom oporavka, zvučala sam i kao Amerikanka koja je pola života provela u Francuskoj, a imala sam i ‘kokni’ britanski akcenat. Neverovatno – ispričala je Samer za Jam Press. (objektiv.rs)