Doktor joj rekao da neće dočekati da vidi kćerku kako raste: Učinila je samo jedan korak i desilo se ČUDO!

Zanimljivosti

Doktor joj rekao da neće dočekati da vidi kćerku kako raste: Učinila je samo jedan korak i desilo se ČUDO!

Novopečena mama Lili Monro (24) iz britanskog Eseksa morala je ozbiljno da povede računa o zdravlju i kilaži nakon što joj je doktor rekao da ukoliko nastavi sa nezdravim načinom života i lošom ishranom, najvjerovatnije neće dočekati da gleda kćerku kako raste, prenosi Dejli star.

Ona se većim dijelom svog života borila sa prekomjernom težinom, a konstantno je jela brzu hranu, kako za doručak, tako i za preostala dva obroka.

Nakon doktorovih riječi odlučila je da povede računa jer nije željela da umre tako mlada, a samo što je dobila kćerku Miju. Lili sada ima masu u granici normale, ne troši više 200 funti sedmično na obroke, a može da hoda i penje se uz stepenice bez umaranja i zastoja u disanju.

– Bukvalno sam izgubila kilažu za težinu čitave jedne osobe. Ljekar opšte prakse mi je rekao da neću vidjeti moju kćerku kako raste, pa sam hitno morala da napravim promjene u načinu života i ishrani. Sada svakodnevno jedem kuhanu hranu, dok ranije nisam ni pomišljala na to. U početku sam to shvatila kao dijetu, a sada je to moj novi način života – kazala je Lili.

Ona je svoje recepte podijelila sa pratiocima na Instagramu i svakom savjetuje da obrati pažnju na ishranu, prije svega zbog dijabetesa, povišenog krvnog pritiska i srčane insuficijencije, piše Objektiv. haber.ba