Rodila im se kćerka, a kad su stigli kući, nešto im je bilo sumnjivo: Ubrzo su doživjeli težak udarac

Region

Rodila im se kćerka, a kad su stigli kući, nešto im je bilo sumnjivo: Ubrzo su doživjeli težak udarac

Bračni par iz Kalifornije koji se odlučio na vještačku oplodnju otkrio je strašnu istinu nekoliko mjeseci nakon rođenja deteta, a to je da djevojčica nije njihovo biološko dijete.

Nakon što je u klinici došlo do zamijene sjemene tečnosti, Dafne Kardinal rodila je u septembru 2019. godine djevojčicu koja nimalo nije ličila ni na nju, niti na njenog supruga.

Nakon što su uradili DNK test njihove sumnje su se potvrdile, te su pronašli par kojem je zabunom dat njihov embrion, te su odlučili da zamijene djevojčice i svaka beba je otišla svojim biološkim roditeljima.

Vještačka oplodnja je medicinska procedura tokom koje je jajna ćelija oplođena spermatozoidom u laboratoriji nakon čega se embrion “vraća” u matericu.

Zbog zamjene, Dafne i Aleksander Kardinal tužili su kliniku za oplodnju.

– Naše uspomene s porođaja zauvijek će biti okaljane činjenicom da je naše biološko dijete dato nekom drugom, a da dijete koje sam ja donijela na ovaj svijet nije moje. Ukradena mi je mogućnost da nosim svoje sopstveno dijete – izjavila je Dafne, piše BBC.

U tužbi stoji da je Aleksander Kardinal očekivao da će se roditi dijete svijetle boje kože, međutim rodila se djevojčica sa znatno tamnijim tenom.

Gotovo dva mjeseca kasnije odlučili su da urade kućni DNK test koji je pokazao da djevojčica nije njihova.

– Prostorija se smanjila, počelo je da nam se vrti. Sve nam se srušilo u tom momentu – opisao je muž trenutak kad su saznali istinu.

Klinika za oplodnju pomogla im je da pronađu par koji je zabunom dobio embrion para Kardinal, a kojima se takođe rodilo žensko dijete. Dva para su konačno zamijenili jdevojčice kad im je bilo četiri mjeseca.

– Umjesto da sam dojila svoje dijete, dojila sam i povezala sam se s djetetom kog sam kasnije bila prisiljena da se odreknem – kazala je mlada majka i dodala da je cijela situacija neizmjerno teška za njihovu sedmogodišnju kćerku koja ima problem da shvati cijelu situaciju, prenosi Objektiv. haber.ba