Grand mi duguje 500.000 eura: Pjevačima uzimaju sve, bijedno je šta nam ostaje! Folker prijeti tužbom, opleo po Popoviću i Žiki!

Showbizz

Grand mi duguje 500.000 eura: Pjevačima uzimaju sve, bijedno je šta nam ostaje! Folker prijeti tužbom, opleo po Popoviću i Žiki!

Pjevač Hasan Dudić tvrdi da je zakinut za isplatu autorskih i izvođačkih prava od zarade sa internet platformi. On tvrdi da mu pare duguje “Grand produkcija”, kao i Mile Bas koji je vlasnik “Južnog vetra”, i da je taj iznos oko 500.000 eura.

Dudić je kazao da je pokušavao da riješi problem preko direktora Granda Gorana Šljivića, ali da je siguran da iza problema sa isplatom novca stoji Saša Popović.

– Od kada se pojavio taj Jutjub, ja sam zakinut za mnogo para. Nisam stručan, pa ne znam tačno koliko mi duguju, ali prijatelji koji se bave tim stvarima rekli su mi da i Grand i Popović duguju minumum onoliko koliko i ostali. Od kada je krenuo taj internet kanal svi oni kače moje pjesme od kojih zarađuju, a ja kada tražim svoj dio, zavlače me. Znači, duguju mi sigurno 500.000 eura, a ja vjerujem da je to sada i više – tvrdi folker za “Kurir” i otkriva ko mu navodno još duguje novca osim “Granda”.

– Meni i Mile Bas duguje mnogo para, ali to je druga priča. Mnogo puta sam ja pokušao da se naplatim, zvao ih, išao, pitao… Ali uzalud. Žika Jakšić i ja se poznajemo 100 godina, mi smo bili oduvijek dobri, ali on je sada druga osoba, čak me ni ne čudi što mi nije pomogao kada je mogao. Žika od kada je postao “veliki”, on se ne javlja, nema vremena… Čovjek mnogo radi, sve će propasti bez njega, razumijem ga.

Hasan je otkrio zbog čega je kontaktirao Žiku.

– Ja sam njemu nekoliko puta ponudio saradnju, slao sam mu snimke i nudio neke svoje pjesme, ali nisam dobio odgovor. Oni su se obogatili i upropastili ovu muziku, ako ćemo realno. Pjevačima uzimaju sve, bijedno je to što im ostane, a njihovi novčanici sve puniji i puniji. Žika se nije miješao u problem oko novca koji mi Grand produkcija duguje, već me diplomatski preusmjerio kod direktora Gorana Šljivića. Šljivić je korektan čovjek, i postigli smo dogovor jednom prilikom, ali do njegove realizacije i isplate mojih para još uvijek nije došlo i ako je od našeg razgovora prošlo više od godinu i po dana – rekao je, pa otkrio šta mu je rekao Goran Šljivić.

– Tada mi je on rekao da donesem spisak svih svojih pjesama i da će mi biti isplaćena razlika u dosadašnjim pregledima, a u budućnosti automatski bi i meni pripao dio te zarade od mojih hitova. Planiram ponovo da idem na razgovor da vidim šta se dešava. Moram da budem pošten, ne mogu da krivim Šljvića za to što dogovor nije realizovan, to su sve Žika i Saša uradili.

Hasan još uvijek ne zna da li će tužiti “Grand”.

– Ne znam. Uzdam se u Šljivića, za kog vjerujem da je dobar čovjek. Ali ako ne dobijem svoj novac tužiću i Grand i Mileta Basa. blic.rs