ORGANIZAM VAM ŠALJE OZBILJNE SIGNALE PREKO JEZIKA! Pogledajte svoj jezik ako imate ove promjene ODMAH SE JAVITE LIJEČNIKU…

Zdravlje

ORGANIZAM VAM ŠALJE OZBILJNE SIGNALE PREKO JEZIKA! Pogledajte svoj jezik ako imate ove promjene ODMAH SE JAVITE LIJEČNIKU…

Mikropukotine: Pukotine koje se nalaze u sredini ili na zadnjem dijelu jezika ukazuju na curenje crijeva ili crijevnu malapsorpciju, alergije ili osjetljivost na hranu.

Sluznica: jezik ima svoj normalni film, ali gusta, žuta ili bela sluz može biti znak nakupljanja toksina u crevima. Ako se akumulira u sredini jezika, to je simptom problema sa tankim crijevima, a ako je u zadnjem dijelu jezika, imate problema sa debelim crijevom.

Smeđi li tamni sloj na jeziku: Tamni ili čak crni sloj na jeziku može biti zbog pušenja, kafe ili tamnih čajeva, ali i loše oralne higijene. U tim slučajevima neophodno je jezik prati četkicom za zube dok se taj sloj ne skine.

Tragovi zuba na uglovima jezika: ovo su simptomi loše probave ili loše apsorbacije minerala. Pukotine i tragovi zuba mogu da signaliziraju da imate problema sa crijevima, ali i sa niskim nivoom stomačne kiseline.

Uporne crijvene mrlje: ovo može biti rani znak raka jezika, ali nemojte odmah paničiti jer se mogu često pomiješati sa crevnim lezijama koje zarastaju tokom nekoliko nedjelja. Ono što treba da uradite u tom slučaju je da posjetite ljekara što prije.

Ako održavate jezik čistim, vi vodite računa o zdravlju unutrašnjih organa. Stoga dva puta dnevno dobro operite jezik i izvršite detoksikaciju organizma kako biste podstakli varenje i funkciju svih organa u tijelu. (novi.ba)