Mislila sam da moje dijete ima zatvor, ali kad sam vidjela lice medicinske sestre znala sam da je gore’

Zanimljivosti

U početku su roditelji mislili da Tommy ima alergiju na hranu jer je često povraćao. Kada su simptomi postali ozbiljniji, posjetili su liječnike koji su posumnjali da se radi o zatvoru. Međutim, ubrzo je stigla zastrašujuća dijagnoza – rak.

– Naša svakodnevica je prožeta strahom i anksioznošću. Cijeli svijet nam se preokrenuo naglavačke. Velike su šanse da nećemo uspjeti riješiti se bolesti na kraju liječenja, a može se vratiti u narednih pet godina – kaže zabrinuta majka Nicole (37) za Mirror.

U trenutku kada su saznali za dijagnozu, Nicole i David Quinn suočili su se s pomiješanim emocijama – strah, sumnja, nevjerica…

Tommy, koji je prije pojave simptoma bio “veseo i razigran dječak”, počeo je povraćati dva puta tjedno, posebno nakon konzumacije mliječnih proizvoda. Iako su mu uveli prehranu bez laktoze, njegovo stanje se pogoršalo. Nakon posjeta liječniku, gdje im je rečeno da se vjerojatno radi o postvirusnim simptomima, stanje dječaka se nastavilo pogoršavati.

U aprilu 2024. godine, nakon što je Tommy imao ozbiljnu zdravstvenu krizu, majka ga je odvela u dječju bolnicu u Glasgowu. Tamo su im rekli da je vjerojatno riječ o zatvoru, ali nakon pregleda, lice medicinske sestre odražavalo je zabrinutost.

– Uzeli su mu krv, a medicinska sestra nam se približavala. U tom trenutku smo znali da se radi o nečemu ozbiljnom – dodaje Nicole.

Dijagnoza raka potvrđena je 11. aprila 2024. godine, a tom prilikom otkriven je tumor koji se proširio po cijelom abdomenu, obuhvativši glavne arterije i vene. Zbog težine situacije, umjesto operacije, Tommy je prošao kroz osam serija kemoterapije.

Osim kemoterapije, prošao je i kroz postupke poput prikupljanja matičnih stanica, resekcije tumora i transplantacije matičnih stanica. Iako se nadaju da će u narednih 18 mjeseci završiti liječenje, posljedice su ostavile traga. Tom je izgubio sluh, ima visok krvni tlak i druge trajne zdravstvene probleme.

– Naš život je drastično promijenjen. Više se ne družimo, a David i ja smo kao dva broda koja prolaze jedan pored drugog. Mentalno je to svakodnevna vožnja na toboganu. Unatoč svemu, on je još uvijek živahan, sretan i pun energije – rekla je Nicole.

U slučaju da se ne oporavi, istražuju mogućnosti liječenja u inozemstvu, posebno u SAD-u, gdje se provode klinička ispitivanja.dnevne.net