Koja su to stroga pravila vimbldonske Kraljevske lože koja će Kejt Midlton morati da poštuje sutra

Region

Kraljevska loža datira iz 1922. godine; moda je važan deo njenih pravila

Svet je danas obišla vest da princeza Kejt Midlton sutra dolazi na Vimbldon, na finale muškog singla. Kako tradicija nalaže, trofej će uručiti ili Novaku Đokoviću ili Karlosu Alkarazu. Javnost budno prati svaku vest o princezi i njenoj borbi protiv raka, pa je ova informacija izazvala oduševljenje mnogih.

Kada je turnir sa najdužom tradicijom u pitanju, postoje stroga pravila koja moraju da poštuju svi koji imaju mesto u kraljevskoj loži, pa tako i Kejt Midlton.

Samo je nekolicina odabranih pozvana da meč posmatra iz Kraljevske lože Centralnog terena. Uz ulaz samo po pozivu, samo najveće zvezde dobijaju jedno od 74 luksuzna sedišta, a kada uđu, gosti moraju da poštuju veoma stroga pravila.

Kraljevska loža datira iz 1922. godine, a do sada smo viđali da u njoj, u najboljim sedištima, uživaju princ Vilijam i princeza Kejt Midlton.

Gosti lože moraju dobiti poziv lično od predsednika “All England Club-a”. Britanske i prekomorske kraljevske porodice su dobrodošle. Pozivi su takođe upućeni šefovima vlada, ljudima iz sveta tenisa, komercijalnim partnerima, britanskim oružanim snagama, istaknutim medijskim organizacijama i pristalicama britanskog tenisa, između ostalih. Svi gosti su takođe pozvani u “Clubhouse” na izbor ručka, čaja i pića na kraju dana. Ali gosti kraljevske lože moraju ispuniti i određena očekivanja, koja se ne odnose na sportske navijače koji sede na drugim mestima, piše “Mirror.co.uk”.

Naime, na Vimbldonu moda igra veliku ulogu. Gospoda mora obući odela ili komabinaciju sakoa i kravate. Za razliku od drugih formalnih prilika, od žena se traži da ne nose šešire. Razlog je više nego jednostavan – da nikome ne bi zaklanjale pogled.

Sve do 2003. takođe bila je tradicija da se igrači naklone članovima kraljevske porodice u Kraljevskoj loži, kada ulaze ili izlaze iz Centralnog terena, ali ova praksa je prekinuta u skladu sa željom NJ.K.V vojvode od Kenta, predsednika Kluba, sa jedinim izuzetkom ako prisustvuje monarh.

Kejt sutra očekujemo u vrhunskim modnim izdanjima i podrazumeva se – bez šešira.

(Ona.rs)