Narkobos iz Trebinja Milan Matković zašio sebi usta u zatvoru u Vojkovićima

Region

Milan Matković, kao i još neke osobe koje su uhapšene po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine zbog trgovine narkoticima, a koje se trenutno nalaze u pritvoru u Državnom zatvoru u Vojkovićima, stupili su u štrajk glađu.

Da je Matković sebi zašio usta potvrdio je za N1 Siniša Perković, upravnik zatvora u Vojkovićima.

“To se desilo jutros i on se sada nalazi na medicini kako bi se sanirala povreda. Bune se zbog određenih stvari koje se tiču Suda BiH, da je počinjena nepravda prema njemu, nama nije jasno šta je tačno u pitanju, ali znam da to nema nikakve veze sa našim tretmanom u zatvoru prema njima”, naveo je Perković.

Dalje je dodao da su Matković i ostali jučer stupili u štrajk glađu jer se bune zbog kršenja ljudskih prava zato što, navodno, smatraju da u svom slučaju nemaju pravo na nepristrasno suđenje i istragu, a sve zbog medijskih pritisaka, ali i drugih visokih zvaničnika ukjučujući i one međunarodne u BiH.

Podsjetimo, Milan Matković je uhapšen u julu u Trebinju prošle godine, a dovodi se u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem velikih količina kokaina, pripremama likvidacija, kao i sa drugim krivičnim djelima u BiH, zemljama regiona, Evropske unije i u prekookeanskim zemljama.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je za Matkovića navelo da se protiv njega vodi više krivičnih postupaka u različitim državama.

U augustu je u sklopu iste akcije uhapšen i policijski službenik osumnjičen za koruptivno djelovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju krivičnih djela.

Iz Tužilaštva BiH je navedeno da se uhapšenih pet osoba dovodi u vezu sa više krivičnih djela koja se procesuiraju u okviru predmeta “Milan Matković i drugi“, zbog umiješanosti u organizovani kriminal.

Trenutno se pred njima vodi kazneni postupak pred Sudom BiH, a uhapšeni su u sklopu akcije koju je provela SIPA prošle godine u Trebinju.

n1info.com