Iza kulisa najskandalozinije Evrovizije ikada! Teya Dora priznala: “Bilo je cike i svađe…”

Region

Naša predstavnica pričala o atmosferi u Malmeu i dešavanjima na takmičenju

Muzička zvezda Teya Dora se vratila iz Malmea, gde je nastupala na 68. Evroviziji na kojoj je osvojila 17. mesto.

Tea je gostovala na RTS u emisiji “Jedan dobar dan” u kom je pričala o atmosferi u Malmeu, o dešavnjima na takmičenju PZE 2024, o intrigama, učesnicima, muzici.

Osim naše predstavnice, gosti su bili i Duška Vučinić, šefica službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS-a, i Uroš Marković, šef delegacije Srbije na Pesmi Evrovizije u Malmeu.

“Ovo je bila jedna od najneevrovizijskijih Evrovizija u periodu u kome sam ja učestvovala. Propratni događaji bacili su senku na taj veseo, specifičan, muzički događaj. Upitno je da li uopšte sloganom Ujedinjeni u muzici treba da se nastavi. Iza kulisa je izgledalo donekle drugačije, što su nam kolege iz Švedske televizije prezentovale. Žao mi je što Tea nije doživela tu Evroviziju koja je bila prethodnih godina, crveni i tirkizni tepih. Nismo imali press konferencije, a to se nikada nije desilo. Grin-rum je bio izmešten van Arene. Nije bilo interakcije između publike i voditelja”, rekla je Duška Vučinić.

Kako je istakao Uroš Marković, konkurencija je bila izuzetno jaka, bilo je 37 zemalja na Evroviziji. Sve je bilo produkciono podignuto na jedan profesionalan nivo, a Švedska nacionalna televizija je veliki profesionalac. Probe su funkcionisale odlično, izlazili su u susret svim našim zahtevima. Puno pevanja i igranja u isto vreme na sceni.

“Prvi put kada sam doživela tu euforiju i kada sam skapirala gde se nalazim bilo je kada je bila proba sa publikom, pred polufinale. Pre toga nekako nije bio isti osećaj. Osetila sam se počastvovano što sam tamo. I za finale i polufinale imala sam pozitivnu tremu i pozitivnu energiju koju sam unela u to što radim. Druženja nije bilo toliko, iako ja nemam evrovizijskog iskustva. Dosta je bilo haotično jer se ljudi pripremaju za nastup. Družila sam se sa braćom blizancima iz Švedske, sa Bebi Lazanjom, odnosno Markom… Ostvarila sam par poslovnih komunikacija”, rekla je Teya Dora.

Naša predstavnica je ispričala i koliko su skandali uticali na same izvođače.

“Na mene, iskreno, ne mnogo. Ja sam se samo koncentrisala na ono šta treba da uradim. Naravno da sam primećivala stvari koje su se dešavale oko mene, bilo je dosta neprijatnih momenata – vriske, svađe umetnika i nekih medija – istakla je naša ovogodišnja predstavnica.

Podsetimo, Švajcarac Nemo sa pesmom “The Code” je osvojio prvo mesto, dok je Hrvat Bejbi Lazanja završio na drugom mestu, iako je imao više glasova publike.

(Telegraf.rs)