Sve četiri sestre imaju rođendan na isti dan, Bog je blagoslovio roditelje čudom

Zanimljivosti

Šanse da se četvero braće i sestara rodi na isti dan gotovo su nemoguće, ali dogodilo se upravo to.

Kristin Lammert (35) i njezin suprug Nick Lammert (36) roditelji su Sophije (9), Giuliana (6) i Mie (3). Svi su rođeni 25. augusta, baš kao i njihova nova sestrica Valentina.

Osim toga, Kristin govori za People kako je pas kojeg je imala dok je odrastala također imao rođendan 25. augusta.

“Sophia se rodila i mislili smo da je to super. Kad je Giuliana došla, malo je uranila”, kaže Kristin. “A kad je Mia došla, bila je jako poranila. Sada je Valentina ekstra, ekstra rano. Mi stvarno ne možemo sami shvatiti koncept.”

Kad je trudnoća počela, nije se činilo da beba ima značajne šanse da se rodi baš tog dana. Valentinin termin za porod bio je 25. rujna, a ona je rodila cijeli mjesec prije toga. Kristin i Nick također nisu rekli drugim djevojčicama da će novo dijete doći sve do travnja zbog zabrinutosti o mogućim abnormalnostima s bebom.

Kad su to rekli djevojčicama, Sophia, najstarija, rekla je da će dijete doći na njezin rođendan. “Sophia, stvarno te ne želim razočarati, ali ona stvarno neće doći na tvoj rođendan. Nema šanse da će uraniti više od mjesec dana”, rekla je Kristin svojoj kćeri. Sophia je inzistirala: “Ne, hoće. Ona dolazi na moj rođendan.”

Ali dogodilo se upravo to. Dana 23. augusta, više od mjesec dana do termina za porod, Kristin je proživljavala svoj posljednji radni dan. Kad je sjedila za računalom, vid joj se počeo mutiti.

Nakon što je poslala poruku susjedi koja je bila bolničarka, otišla je u bolnicu. Medicinsko osoblje u Memorijalnoj bolnici Greenville dijagnosticiralo joj je preeklampsiju. Preeklampsija je komplikacija trudnoće; ako se ne liječi, može dovesti do ozbiljnih, pa čak i kobnih komplikacija za majku, kao i za bebu.

“Jedini lijek za preeklampsiju je porod”, kaže Kristin. “Pa su me spojili na hrpu stvari i nadzirali su mene i bebu kako bi bili sigurni da ću biti dobro. Tako da me nisu mogli poslati kući.”

Oko 23:45 24. augusta, Kristin i Nick počeli su razmišljati da bi ovo dijete moglo biti rođeno 25., zbog čega su četiri sestre imale zajednički rođendan. “Moj muž i ja smo se pogledali i počeli se bojati”, kaže Kristin. Par nije mogao vjerovati da se to može ponoviti.

Valentina je došla 25. u 8:11 ujutro. Nakon što se rodila, Kristinina majka dovela je sestre da upoznaju njihovu novu sestru. Priredili su i malu rođendansku zabavu s balonima, pizzom i krafnama. Kakvo zabavno iznenađenje za djevojke!

“Bile su tako zaljubljene u nju”, kaže Kristin. “I moje cure su joj stalno pjevale ‘Sretan rođendan’. Neke od medicinskih sestara su ušle u sobu i svi smo pjevali ‘Sretan rođendan’.’ Počeli smo od gore: Sophia, Giuliana, Mia – a sada Valentina.”

Nakon poroda, pratili su je postporođajnu preeklampsiju kako bi bili sigurni da nema moždani udar, napadaj ili zatajenje bubrega. Iako je Valentina bila sićušna, nije morala biti na intenzivnoj njezi kako bi naučila gutati ili za svoja pluća. Također je bila provjeravana za svaku sitnicu.

Valentina je otpuštena sutradan, a Kristin joj se pridružila dva dana kasnije zbog riješenog zdravstvenog problema.

“Čudesno je da je ovdje na sigurnom, da napreduje i raste kao što bi trebala biti. Čudesno je da sam ja zdrava i živa”, kaže Kristin . “A onda kada dodate faktor zajedničkog rođendana, to je čudesno i tako malo vjerojatno samo po sebi, i oduševi me svaki put kad shvatim našu stvarnost.”

Ove četiri sestre, koje dijele rođendan, vesele se svake godine dok zajedno slave i uživaju u svom posebnom danu.dnevne.net