NAPRAVITE MIRIŠLJAVE LOPTICE ZA WC ŠOLJU BEZ TRUNKE HEMIJE: Potrebna su 3 SASTOJKA, zaboravićete na KUPOVNE

Zanimljivosti

NAPRAVITE MIRIŠLJAVE LOPTICE ZA WC ŠOLJU BEZ TRUNKE HEMIJE: Potrebna su 3 SASTOJKA, zaboravićete na KUPOVNE

Najbolje bi bilo ulje nekog jačeg mirisa,i sa antibakterijskim dejstvom (lavanda, narandža, menta, limun itd) Problem svake domaćice su neprijatni mirisi, koji bez obrzira na čišćenje nekad nađu svoj kutak-toalet.

Za pripremu mirišljavih bombica biće potrebna soda bikarbona, limuntus (limunska kiselina) i bilo koje eterično ulje. Najbolje bi bilo ulje nekog jačeg mirisa,i sa antibakterijskim dejstvom (lavanda, narandža, menta, limun itd).

Pribor: duboka činija, silikonska lopatica (može plastična ili drvena kašika), raspršivač i silikonski kalupi (nije obavezno).

Kako pripremiti: Na 1 jedinicu limuntusa potrebno je 2,5 jedinice sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja.

U dubokoj činiji promešajte sodu i limuntus. U smesu dodajte eterično ulje i ponovo dobro promešajte. U smesu možete dodati i neku boju u prahu (prehrambenu), a možete ostaviti i bezbojne. U raspršivač naspite vodu, najbolje je koristiti prokuvanu hladnu vodu.

Sada dolazi ključni momenat. Poprskati smesu iz raspršivača i promešati. Ne vlažiti previše, samo malo. Bolje potrošiti malo više vremena na pripremu, nego sve pokvariti, jer zbog veće količine vode, soda i limuntus će momentalno stupiti u reakciju, smesa „prokuva“ i od bombica neće biti ništa.

Potrebno je prskati i mešati smesu desetak puta. Ne treba da bude suviše mokra, tek malo navlažena. U silikonske kalupe kašikom ili rukom (obavezna je rukavica) preručite pripremljenu smesu.

Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Ako jače ispresujete smesu u kalupima, bombice će se duže vreme rastvarati u vodi, u suprotnom će se brže rastvarati. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smesa mogla još malo da raste (ovo govorim iz svog iskustva).

Ostaviti bombice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata. Čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli. Način korišćenja: Jednostavno, bacite šušteću bombicu u ve-ce šolju. Za vreme „ključanja“, bombica osvežava i miriše.

Bombice možete poređati u kupatilu, veoma lepo mirišu (10-15 dana), a kada izgube svoj miris, samo ih ubacite u WC šolju.

(espreso.co.rs)