PROBAJTE OVO DA URADITE SA PRSTIMA, GARANTUJEMO DA NEĆETE MOĆI: Zbog toga se burma nosi na domalom prstu, niko još nije uspio

Zanimljivosti

PROBAJTE OVO DA URADITE SA PRSTIMA, GARANTUJEMO DA NEĆETE MOĆI: Zbog toga se burma nosi na domalom prstu, niko još nije uspio

Ova zanimljivost i činjenica zašto se burma nosi na domalom prstu, natjerat će vas da je odmah isprobate!

Ako ste se ikada pitali zašto se burma nosi na domalom prstu, sada će vas iznenaditi odgovor. Pored tradicije koja datira još iz vremena starog Egipta, antičke Grčke i starog Rima, postoji još jedna zanimljivost koja će vas odmah naterati da je isprobate i uverite se u njenu istinitost.

Naime, sve navedene kulture nosile su svoje burme na domalom prstu lijeve ruke, jer upravo na njemu postoji vena koja ide direktno do srca.

Osim toga, postoji još jedno objašnjenje, koje je poteklo od vjerovanja drevne kineske kulture. Ona se zalaže da svaki prst ima posebno značenje, pa se tako mnogi vode sljedećim definicijama:

Palac predstavlja roditelje

Kažiprst predstavlja najbliže rođake, braću i sestre

Srednji prst predstavlja vas

Domali prst predstavlja vašeg partnera

Mali prst predstavlja vašu djecu

Ipak, postoji jedna zanimljiva činjenica koja takođe potiče od drevne kineske kulture, a koju morate da isprobate!

Spojite jagodice jedne i jagodice druge ruke. Nakon toga, savijte srednje prste ka unutrašnjosti šaka. Ako u toj poziciji prstiju, pokušate da odvojite svaki par prstiju ponaosob – uspećete, ali jedino domale prste nećete moći da razdvojite.

Upravo iz tog razloga, domali prst simboliše neraskidivost partnera, zbog čega se smatra najlepšim mestom za burmu. Ostali prsti se mogu razdvojiti jer će i vaša deca jednog dana stvoriti svoju porodicu, kao i vaša braća i sestre, vi ćete se odvojiti od roditelja, ali emotivnim partnerima je predviđeno da budu zauvek zajedno!

Pogledajte kako to izgleda i probajte:

novi.ba