Srbija osvojila srebro na Olimpijskim igrama! Aleksandra Perišić nije uspela do zlata, čudo od deteta je ipak bilo bolje

Region

Reprezentativka Srbije u tekvondou Aleksandra Perišić osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji do 67 kilograma s obzirom na to da je u finalu izgubila od mađarske predstavnice Vivijan Marton.

Ubrzo je bilo 6:0 kada je Mađarica iskoristila trenutak dekoncentracije i ponovo nogom pogodila našu tekvondistkinju. Tražila je Petra Butala Kovačić, trener naše Aleksandre, video proveru jedne situacije, ali je pogrešila, pa je tako posle prve runde mađarska takmičarka imala prednost od 7:1.

Ipak, u drugoj rundi iako je bilo izjednačeno do poslednjem minuta, Mađarica je uspela da dva puta ostvari udarac u telo, pa je tako i drugu rundu pobedila sa 4:2 što je bio kraj za našu takmičarku.

Perišić je prethodno na putu do finala ostvarila tri pobede. Prvo je u osmini finala bila bolja od Ozode Sobirjonove iz Uzbekistana rezultatom 2:1 (0:5, 8:4, 2:0), zatim je u četvrtfinalu pobedila Tajlanđanku Sasikarn Tongčan rezultatom 2:0 (5:3, 4:2), a u polufinalu je pobedila Kineskinju Đie Song rezultatom 2:0 (11:4, 9:1).

Olimpijski tim Srbije je tako došao do četvrte medalje na Igrama u Parizu, a prve srebrne, posle zlatnih medalja strelaca Zorane Arunović i Damira Mikeca, odnosno tenisera Novaka Đokovića. Vaterpolisti su obezbedili najmanje srebrnu medalju, a u nedelju preko Hrvatske mogu i do zlata.

Aleksandra ima jednu “tajnu”
Aleksandra Perišić ima 22 godine, obezbeđenu olimpijsku medalju, svetsko srebro iz 2022, zlato sa gran prija 2023… Sve se to desilo pošto se nije znalo da li će uopšte moći da nastavi da se bavi sportom, a od teškog perioda ostala je tetovaža.

sportal.blic.rs