27-godišnja žena napustila fakultet kako bi radila kao električarka

Svijet

Vrijedna Lexi Abreu je električarka koja zarađuje 200.000 dolara godišnje. Ali nije njezin poslodavac taj koji joj plaća velike novce.

Kad je Lexi Abreu 2019. završila fakultet s predmedicinskom diplomom, ljudi su očekivali da će dobiti posao u znanosti ili zdravstvu.

Međutim, dok je sada 27-godišnjakinja prvotno željela postati kirurginja, nakon što je radila u bolnici dok je bila u školi, odlučila je da joj to ne pristaje.

Govoreći za Business Insider, rekla je: “Mrzila sam to. Mislila sam… ‘Nisam osoba za ljude. Nije mi suđeno biti ovdje’.”

Tako je Lexi – koja je 2015. završila obrazovanje u tvrtki za električare i zadržala poslove električara dok je studirala – postala električarka s punim radnim vremenom.

“To je iznimno korisno. Na kraju posla možete uključiti struju i vidjeti kako cijeli sustav radi ispred vas”, objasnila je.

“Za razliku od uredskog posla gdje svakodnevno idete u istu zgradu, ja svaki dan radim negdje drugdje. Svaki dan doživljavam različite stvari i vidim različite ljude. Kada je posao gotov, osjećam uspjeh i kraj. Završim ga i prijeđem na drugi. Ne osjećam se kao jedan dug posao zauvijek.”

Mladi zamjenjuju diplome s drugim zanatima
Sada zarađuje novac ističući svoj rad na društvenim mrežama.

Lexi je počela objavljivati ​​kako nosi tešku opremu i popravlja gomilu žica 2022. i od tada je stekla više od 2,2 milijuna pratitelja na TikToku, Instagramu i YouTubeu.

Ona sada zarađuje nevjerojatnih 200.000 dolara godišnje putem društvenih mreža, uključujući ugovore s markama s tvrtkama, kako je rečeno za Wall Street Journal.

Unatoč tome što na internetu zarađuje mnogo više nego na svom svakodnevnom poslu – prosječni električar u New Yorku zarađuje oko 70.000 dolara godišnje – Lexi ne planira skratiti radno vrijeme.

Rekla je Journalu da želi da njezina tvrtka zna da je pouzdana zaposlenica. A manje sati rada značilo bi manje sadržaja.

Lexi je samo jedna od mnogih Amerikanaca generacije Z koji se odlučuju za zanatske poslove umjesto tradicionalne fakultetske diplome.

novizivot.net