BOLNA ISPOVIJEST OCA PREMINULE PORODILJE (35): IZA BOJANE SU OSTALE DVIJE KĆERKE

Svijet

Poslali smo kćerku u porodilište, a vratili su je u sanduku. Umjesto da se radujemo rođenju unuke, mi idemo na groblje. Od moje kćerke ostale su samo slike i grobno mjesto puno cvijeća.

Dvije djevojčice ostale su bez majke, drhtavim glasom govori Gradimir Rosić čija je kćerka Bojana Sarić (35) preminula osam dana nakon porođaja u Beogradu. Poslali smo kćerku u porodilište, a vratili su je u sanduku.

Umjesto da se radujemo rođenju unuke, mi idemo na groblje. Od moje kćerke ostale su samo slike i grobno mjesto puno cvijeća. Dvije djevojčice ostale su bez majke, drhtavim glasom govori Gradimir Rosić čija je kćerka Bojana Sarić (35) preminula osam dana nakon porođaja u Beogradu.

Umjesto da se radujemo mi idemo na groblje”

Kako priča neutjješni otac, Bojana je rodila zdravu devojčicu kojoj je dala ime Sofija, ali ona još uvijek nije stigla kući već čeka da neko dođe po nju.

– Sve je bilo dobro, tokom cijele trudnoće. Bojana već ima kćerku Dunju koja ima pet godina, oba puta porodila se prirodnim putem. Pukao joj je vodenjak i otišla je u bolnicu da se porodi, sve je bilo normalno. Samo odjednom komplikacije – priča potresen otac.

Ističe i da ga je Bojana zvala odmah nakon porođaja.

– Zvao me je zet u nedelju i rekao da smo dobili četvrtu unuku. Pošto imam i sina, koji ima dvije kćerke. U 19 časova zvoni mi telefon, moja kćerka zove. “Tata, jel si to ti? Dva puta sam opijana. Ne znam gdje sam.. Vrše mi reviziju materice već drugi put, nemam snage”, rekla mi je tada moja kćerka.. Nisam znao šta da kažem, kako da je utješim.. Nekako sam izustio “Skupi snagu, tu su doktori, čekaju te kćerke kući” – kaže Gradimir.

Napominje i da mu je Bojana tokom poziva iznova i iznova ponavljala kako nema snage i da ne može više da izdrži.

– To je bio naš poslednji poziv. Zvao sam sat vremena kasnije, mislio sam da se oporavlja. Ali eto, više se nikada nismo čuli.. Sada gledam njenu sliku i idem na groblje – dodaje neutješan otac skrhan bolom i tugom.

Kako kaže, ista doktorka je vodila trudnoću od početka, pa sve do smrti.

– Prebacili su je u Beograd. Dva puta su pokušali da joj izvade posteljicu i opet nije bila dobro. Šta se tu zapravo desilo, žena i ja ne znamo, nismo obrazovani. Ali ono što znamo jeste da naše kćerke nema i da je ništa na ovom svijetu neće vratiti – tvrdi otac.

Kako kaže, više nije siguran ni kada mu je kćerka preminula.

– U utorak nam je rečeno da je preminula, ali smo dobili papir gdje piše da je preminula u ponedeljak. Zet je čuo kako su se doktori iz Beograda drali: “Šta ste čekali, što je niste odmah poslali”, a ja vam kažem šta smo se mi uopšte pitali – dodaje ožaloščeni otac.

Kaže i da cijela porodica ne može da spava, te da sve vrijeme razmišljaju gdje su je poslali.

– Ne spavamo, probamo da jedemo a ne možemo da progutamo. Ostale su samo njene slike, u jednom danu izgubili smo kćerku, koja je majka dvije djevojčice – priča neutješni otac.

Napominje i da porodica nije tražila obdukciju nesrećne žene.

– Niko od nas nije tražio obdukciju, već neki doktor. Bar su nam tako rekli, ništa ne znamo. Obavijestili su nas da će rezultati obdukcije biti završeni za najviše godinu dana, ali to neće vratiti našu Bojanu – dodaje nesrećni otac.
Mala Dunja (5) ne prestaje da pita za majku

– Našoj unuci Dunji koja ima samo 5 godina još uvijek nismo rekli. Ona ne prestaje da pita za majku. Stalno ulazi u sobu i traži je.. “Djeda, gdje je moja mama? Kada će doći? Ja je čekam”, pita me Dunja već osam dana unazad – priča skrhan otac slomljen od tuge.

Neutješni otac kaže i da je njegova unuka Dunja tokom cijele trudnoće njene majke ljubila seku u stomaku.

– Mnogo se radovala dolasku seke, ona je išla u bolnicu. Vidjela je Sofiju, obožava je. Stalno pita “Kada će moja seka kući, da se igramo zajedno”, ali eto kako da objasniš djetetu ovako tragičnu situaciju – kaže otac preminule porodilje.

Kako kaže, uskoro će morati Dunji da kažu da je ostala bez majke.

– Vidi nas u crnom, uplakane, ona zna da se nešto dešava. Odveli smo je kod snaje i sina, ona je tamo. Sklanjamo je koliko god možemo.. Uskoro joj moramo reći, ali uz pomoć psihologa. Njih dvije bile su mnogo vezane – kaže otac.

Kako priča otac preminule žene, Bojana i njen suprug planirali su da prošire porodicu.

– Imali su velike planove za budućnost, htjeli su da prošire porodicu. Samo u jednom danu, svi njihovi snovi iznenada su se srušili – zaključio je nesrećni otac.

Podsjećamo, Bojana Sarić (35), iz Aranđelovca preminula je nakon komplikacija nastalih u aranđelovačkoj bolnici. Navodno, ova mlada žena primljena je u opštu bolnicu u Aranđelovcu 19. februara gdje je i porođena ali usled komplikacija koje su nastale transportovana je za Beograd gdje je preminula.

crna-hronika.info