“SVAKA ČAST, CARICE!” Naša Danica diplomirala na fakultetu u SAD, a zbog njenog gesta tokom dodele diplome svakom Srbinu je srce puno ponosa: “Srbovala sam na maks!” (VIDEO)

Region

Danica iz Srbije završila je medicinski fakultet u Sjedinjenim Američkim Državama i na društvenim mrežama je pokazala kako izgleda ceremonija dodele diplome u Americi. Video, koji je objavljen na TikToku prikazuje trenutak kada mlada Srpkinja hrabro kroči na binu ogrnuta nacionalnom zastavom, ponosno predstavljajući svoje poreklo.

Danica je na TikToku objavila video i svojim pratiocima približila ovu ceremoniju u Americi koju je većina do sada gledala samo na filmovima i u serijama. Bila je obučena u odoru tipičnu za američke fakultete i imala je prepoznatljivu kapu sa kićankom na glavi. Ono što ju je izdvajalo od drugih bila je srpska zastava oko vrata.

@kdyn130

zavrsila sam medicinski faks smer za medicinsku sestru 😀 #balkanfyp #serbia #bosnia #croatia #amerika #zivotuamerici #zivotuinostranstvu #student #fakultet #faks #medicinskifakultet #medicinskistudent #studentmedicine #skolovanjeuamerici #skolovanjeuinostranstvu #usa

♬ 好可爱的宝宝 – 如期而至

 

“Ovako je izgledala ta moja uniforma za diplomiranje i verovatno se pitate: ‘Danice, zašto imaš srpsku zastavu oko vrata?’. To je zato što sam imala opciju da to naručim kao internacionalni student,” objasnila je Danica u svom video snimku.

Danica je imala i lepu haljinu ispod odore, ali nije imala priliku da je pokaže tokom ceremonije. U videu, ona dalje objašnjava kako su svi studenti čekali u redu da počne ceremonija, a kada je započela, povukli su se sa strane kako bi propustili profesore.

“Kada sam dobila diplomu, rekla sam sebi: ‘Danice, pokaži tri prsta’! I kao što možete da vidite, to sam i uradila, jer ako već srbujem sa ovom zastavom, da srbujem barem na maksimum. Tako da sam bila najveći patriota ikada,” našalila se Danica.

Mnogi ljudi u komentarima su Danici čestitali i poželeli joj sreću u karijeri i nastavku života. Komentari poput “Bravo”, “Svaka čast, carice” i “Tako se to radi, devojko” preplavili su njen video, izražavajući podršku i ponos zbog njenog patriotskog gesta.

Ovaj potez naglašava važnost očuvanja kulturnog identiteta i ponosa, posebno u multikulturalnim okruženjima kakva su američki kampusi. Danica je uspela da kroz jedan jednostavan, ali snažan gest, poveže ljude i podseti na značaj kulturne raznolikosti. blic.rs