Preminuo frontmen legendarne jugoslovenske grupe uz koju su stasale generacije

Region

Danas je preminuo frontmen benda Alisa Miroslav Živanović – Pile. Tužne vijesti na društvenim mrežama podijelio je njegov brat.

„Dragi prijatelji, Sa velikom tugom vas obavještavam da je danas preminuo moj prijatelj, brat i lider našeg benda „Alisa“, Miroslav Živanović – Pile. Počivaj u miru prijatelju moj sa tvojim anđeoskim glasom, dostojnim nebeskom svodu“, napisao je on na Fejsbuku.

Vijesti da je muzičar preminuo poslije duge i teške bolesti, saopštilo je i Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

“Sa velikom tugom vas obavještavamo da je danas preminuo lider benda „Alisa“, Miroslav Živanović – Pile. Saučešće porodici”, objavljeno je na Fejsbuk stranici ovog Udruženja.

Alisa je srbijanski i jugoslovenski pop rok bend iz Beograda, osnovan 1984. godine. Širu popularnost u SFRJ stekli su krajem osamdesetih godina, a prestali sa radom 1990. godine. Bend se na kratko okupio u periodu od 2001. do 2002. godine kako bi izdao album Alisa.

Za svoj rad dobili su veliki broj priznanja i nagrada, a široj javnosti poznati su po pjesmama Sanja, Kesten, Poslije devet godina, 1389 (Neće Fata sina Bajazita), Da li si čula pjesmu umornih slavuja?, Skidam košulju da legnem i drugim.

Objavili su pet studijskih albuma, dvije kompilacije, a gostovali i sarađivali sa mnogim muzičarima.n1info.ba