Još je živ, tražite ga! Brat ne odustaje od potrage za Kristijanom sa Balkana kojeg je odnela bujica u Italiji

Svijet

Profesionalci pretpažuju područja koja su puna jaruga, jaruga, rupa i zamršene vegetacije

Nastavlja se potraga za Kristijanom Molnarom, 25-godišnjakom kojeg je odnela bujica u Italiji. Gradonačelnik ističe da je na terenu tim profesionalaca, te da bi samo prisustvo drugih ljudi predstavljalo prepreku, jer kako kaže letovi na niskim visinama mogu biti opasni.

Podsetimo, Kristijan je nestao zajedno sa Patrisijom i Bjankom kada ih je odnela bujica kod Udina u Italiji. Nažalost, dve devojke su se utopile i pronađene su, a za momkom se i dalje traga i kako kaže njegov brat “svi se nadaju da je živ”.

Profesionalci pretpažuju područja koja su puna jaruga, rupa i zamršene vegetacije. Lokalna zajednica je poslednjih dana pokazala ne samo poštovanje već i naklonost prema stradalima i spasiocima. Tokom cele nedelje potrage, brojni meštani ovog kraja snabdevali su vojsku spasilaca hranom, slatkišima i utehom.

Saopšteno je da će večeras komanda vatrogasne brigade saopštiti Fvg Civilne zaštite da li će biti potrebe za dobrovoljcima i za sutra nakon što se razvedre vremenski uslovi, za koje se očekuje da će sutra biti nepovoljni.

U međuvremenu, na opšte zaprepašćenje, pojedini kupači se vraćaju na obale reke da se sunčaju kao da se ništa nije desilo.

Kristijanov brat: “Još je živ, tražite ga”
Kristijanov brat Radu Petru uveren je da dečak još uvek može da bude živ. Apelu se pridružuje i žalba roditelja mladog Rumuna: “Da su odmah pritekli u pomoć danas bi dečaci bili živi i kod kuće sa roditeljima”.

U danima nakon tragedije pojavile su se nove fotografije, neki video snimci i neobjavljeni detalji. Dvojica radnika iz opštine Premariacco, koja su se kretala među gustim rastinjem, razgovarala su sa trojicom dečaka nasukanih na ostrvu Natisone, pokušavajući da im daju ruku. To je bio jedan od poslednjih, očajničkih pokušaja pomoći, koji nikada nije stigao.

Nova svedočanstva: dva radnika, nova fotografija
Među protagonistima priče sada se pojavljuje priča o dvojici radnika iz opštine Premariacco: oni su pokušali da pruže ruku i dečacima sa nasipa, ali je već bilo kasno.

I njih će istražitelji saslušati kao svedoke.

Istraga o ubistvu iz nehata
Tužilaštvo istražuje ubistvo iz nehata kako bi utvrdilo odgovornost za propuste u spasilačkom lancu: fokus je usmerenje na rad jedinstvenog centra za hitne slučajeve 112 i Vatrogasne jedinice. Međutim, u registaru osumnjičenih nema upisanih lica.

Analizira se “vremenska linija” događaja
Tužilaštvo analizira spasilačku operaciju na Natisoneu i vremensku liniju događaja: kada je helikopter stigao iz Venecije, a tri dečaka već bila odvučena. Helikopterska služba FVG aktivirana je dvadeset minuta nakon poziva na 112. Ali to nije jedina tačka na koju tužilaštvo u Udinama obraća pažnju.

Tačno to vreme je nedostajalo trojici dečaka, preplavljenih vodom reke nakon četiri poziva Patrizije, jedne od žrtava.

(Telegraf.rs)