Prekida se potraga za mališanom (2) u Francuskoj. Igrao se kod djeda i bake pa nestao

Svijet

OPSEŽNA zračna i kopnena potraga za dvogodišnjim dječakom Émileom nestalim u francuskim Alpama je prekinuta, a istražitelji najavljuju da će se fokus sada prebaciti na procjenu već prikupljenih dokaza. Mališan je bio kod bake i djeda kada je nestao u subotu. Dvije osobe su ga vidjele kako šeta ulicom u Haut Vernetu, malenom selu od 25 stanovnika.

Lokalni tužitelj Rémy Avon priopćio je da opsežna potraga nije dala nikakve naznake za rješavanje misterija nestanka dječaka i da više neće biti slani novi timovi da ga pronađu. “Istraga o uzrocima njegova nestanka nastavit će se, posebice analizom znatne količine informacija i elemenata prikupljenih tijekom četiri dana”, istaknuo je.

Policija ispitala 25 ljudi
Inače, tužitelj je jučer upozorio kako je “medicinski, nakon razdoblja od 48 sati, s obzirom na djetetovu dob i trenutnu intenzivnu vrućinu (…) njegov život vrlo ugrožen”. Teren u zoni potrage je brdovit i krševit s mnogo potoka, a regija je trenutno na udaru toplinskog vala s temperaturama do 35 Celzijevih stupnjeva, piše Guardian.

Deseci policajaca i vojnika uz podršku pasa i helikoptera pretražili su 30 zgrada, 12 vozila i 12 hektara terena oko Haut Verneta te ispitali 25 ljudi. Policija, koja se još uvijek nada napretku zahvaljujući izjavama svjedoka, objavila je sliku plavokosog dječaka s očima boje lješnjaka koji je nosio žutu majicu, bijele kratke hlače i cipele za planinarenje na dan kad je nestao.

Nema naznaka da je otet
Inače, Émile se igrao u vrtu kuće svojih bake i djeda u selu kada je nestao u subotu poslijepodne. “Obitelj se spremala napustiti kuću kako bi otišla na izlet. Iskoristio je ovaj trenutak (nepažnje) da pobjegne. Njegovi baka i djed shvatili su da ga više nema kada su ga mislili staviti u auto”, ispričao je François Balique, gradonačelnik Le Verneta, za francusku televiziju.

Balique tvrdi kako dječak dobro hoda za svoju dob i kako nema naznaka da je bio otet. “To je malo selo s 20-ak kuća. Mogao je prijeći određenu udaljenost i izgubiti se ili sakriti”, dodao je. Policiji i vatrogascima pridružili su se članovi obitelji i seljani nakon što su ih djed i baka obavijestili o Émileovom nestanku oko 17:15 po lokalnom vremenu.

index.hr