Neviđeni preokret na kladionicama Evrovizije! Jedna zemlja preko noći “skočila” do vrha, evo šta je sa Srbijom

Region

Eden Golan izbila na visoku drugu poziciju

Sinoć, 9. maja, se održalo drugo polufinalno veče najvećeg muzičkog takmičenja, te su poznati finalisti Evrovizije koji će se ponovo naći na sceni u subotu, 11. maja.

Na kladionicama je došlo do preokreta, te se i dalje na prvom mestu nalazi hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja, koji će nastupiti pesmom “Rim tim tagi dim”, dok je naša Teya Dora ponovo “skočila”, pa se sada nalazi na 25. mestu.

Najveće iznenađenje je zemlja Izrael i njihova predstavnica Eden Golan, koja se, nakon druge polufinalne večeri, “popela” na visoku drugu poziciju i samim tim prestigla Švajcarsku, Nema, koji je sada na trećem mestu.

Odmah iza njega, na četvrtoj poziciji se nalazi Ukrajina, dok peto zauzima Irska.

Podstetimo, na zvaničnim profilima Evrosonga objavljen je raspored nastupa u finalu ovog takmičenja, koje je na programu u Malmeu, u subotu 11. maja, s početkom u 21 čas. Srpska predstavnica Teya Dora pevaće pod rednim brojem 16.

Finale će otvoriti domaćin Švedska, pa će posle nastupiti predstavnice Ukrajine.

Što se tiče ostalih zemalja bivše Jugoslavije, jedino Abanija nije prošla, dok će predstavnica Slovenije Raiven pevati pod rednim brojem 22, a hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja pod rednim brojem 23.

(Telegraf.rs)